Revin cu o reţetă simplă, uşor de preparat, numa bună pentru zilele astea caniculare de vară când nimeni nu vrea să se atingă de cuptor!
Ingrediente:
- 3 pachete biscuiţi cu cacaoa (100 g pachetul)
- 20 g unt topit şi răcit
- 100-150 ml lapte
- un borcan cremă de alune şi ciocolată
- fulgi de cocos sau alune măcinate sau gem de caise
- 2 linguri de rom (băutură alcoolică) sau esenţă de rom dacă preparaţi rulada pentru copii
Preparare:
Biscuiţii se macină în blender, mărunt. Se răstoarnă biscuiţii măcinaţi într-un bol încăpător, se adaugă romul şi untul si se amestecă. Punem peste biscuiţi şi laptele, adăugând treptat, pentru a nu întâmpina accidente şi a avea o compoziţie prea moale. O compoziţie perfectă, trebuie ca în momentul în care o luăm cu linguriţa, să putem forma bulgăraşi fermi, din care să nu cadă frimituri.
Pe o folie alimentară, rulăm biscuiţii şi dăm rulada la congelator, pentru 15 minute.
După 15 minute, întindem ruloul, uniform, la o grosime de aprox. 1 cm si îl ungem din belşug cu cremă de ciocolată, apoi presărăm peste ea fulgi de cocos. Rulăm biscuiţii şi dăm din nou la congelator pentru 15-20 de minute. După, putem servi cu plăcere o ruladă gustoasă şi rece!
Restul ruladei se va ţine la frigider, până când va fi devorată în întregime!
Să aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu