duminică, 9 august 2015

Cheesecake cu afine

Pentru că pe timp de vară toată lumea fuge de deserturile ce necesită coacere, cheesecake-urile reprezintă prăjituricile ideale!
Cremoase, răcoritoare, uşor de preparat... un deliciu!





Ingrediente blat:

- 450 g biscuiţi simplii
- 100 g unt topit

Ingrediente cremă de brânză:

- 250 g mascarpone
- 250 g brânză proaspătă de vaci
- 1 păstaie de vanilie
- 50 ml lapte
- 200 ml frişcă
- 150 g zahăr pudră (sau mai mult dacă îl preferaţi mai dulce)
- 1 pliculeţ gelatină

Ingrediente jeleu de afine:

- 300 g afine
- 80 g zahăr
- 70 ml apă
- 1 pliculeţ gelatină

Preparare:

Într-un robot de bucătărie măcinaţi biscuiţii. Turnaţi peste aceştia untul topit şi răcit la temperatura camerei şi amestecaţi bine. Într-o tavă rotundă, cu margini detaşabile, presaţi blatul de biscuiţi bine-bine. Acesta nu trebuie lăsat prea lejer, căci altfel se va sfărâma. Puneţi tava în frigider şi apoi treceţi la prepararea cremei de brânză. Înainte de a prepara crema, puneţi gelatina la hidratat, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Într-un vas încăpător puneţi brânza, mascarponele, laptele  şi seminţele de la păstaia de vanilie. Amestecaţi bine, apoi adăugaţi frişca şi zahărul şi amestecaţi până ce toate ingredientele se încorporează. Următorul pas este adăugarea gelatinei. Daţi crema astfel obţinută la rece, în frigider.
Următorul pas, reprezintă prepararea jeleului de afine. Şi în acest caz, lăsaţi gelatina la hidratat, pentru jeleu.
Puneţi afinele, zahărul şi apa la fiert. Se lasă ca acestea să dea în clocot, apoi stingeţi focul şi lăsaţi să se răcească jeleul, adăugând şi gelatina conform instrucţiunilor.
Strecuraţi fructele şi păstraţi-le pentru a le pune pe blatul de biscuiţi ca prim strat. Adăugaţi şi stratul de cremă de brânză, apoi presăraţi peste acesta câteva afine proaspete şi în cele din urmă stratul de jeleu.
Daţi la rece până a doua zi, pentru a avea timp ca cheesecake-ul să se întărească şi bucuraţi-vă de o prăjitură onctuoasă, dulce-acrişoară, ce se va termina fooooooooooooooooarte repede!




Uitaţi cât de frumos se văd semincioarele de vanilie prin crema de brânză!

La noi s-a terminat atât de repede prăjiturica asta, că abia am apucat să o pozăm!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu