joi, 30 mai 2013

Salata de vară

Cu această reţetă m-am decis să particip la Provocare Dulce Românie din luna mai, etapă organizată pe blogul Delicatesa. Dacă sunteţi interesaţi de reţetele minunate şi nu numai prezente pe acest blog, puteţi accesa link-ul acesta cu mare încredere! De asemenea, dacă vreţi să ştiţi mai multe despre Provocare Dulce Românie, sunteţi la un click distanta de amanuntele privitoare la acest eveniment.
Aşadar, vă prezint o simplă şi gustoasă salată de vară, tare bună pentru cei mici şi pentru cei mari!


Pentru această salată aveţi nevoie de:

- o saltă de dimensiuni mijlocii
- 2 ouă
- 50 g somonel afumat
- câteva bobiţe de rodie
- măsline
- 2-3 ridichi
- 2 castraveţi
- câteva cubuleţe de caşcaval
- sare
- piper
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie

Preparearea este cumplit de... simplă!

Fierbeţi ouăle tari, cam încă 10 minute după ce aţi pus oul şi apa fierbe cu bulbuci. Spălaţi fructele şi legumele şi tăiaţi-le după bunul vostru plac! Tăiaţi şi măslinele, adăugaţi si ouăle tăiate feliuţe subţirele şi făşiile de somon. Turnaţi peste sare şi piper după gust, apoi ulei, zeamă de lămâie şi câteva bobiţe de rodie, apoi amestecaţi bine-bine, să se îmbine aromele! Şi gata, aveţi cea mai bună şi rapidă şi sănătoasă salată! Eu am servit-o şi cu câteva feliuţe de pâine prăjită! O feerie de gusturi!


Bobiţele de rodie nu doar că oferă un gust aparte salatei, dar sunt şi elementul-surpriză al acestei reţete extrem de gustoase!
Şi servită alături de un pahar cu sirop de afine, rece, de la frigider, în zilele astea toride de vară, e încununarea unei mese cât se poate de gustoase şi echilibrate!


Eu vă doresc poftă bună, spor la gătit şi multă, multă sănătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu