vineri, 9 noiembrie 2012

Banane caramelizate

Vreţi să vă îndulciţi rapid într-o zi mohorâtă de toamnă? Nimic mai simplu decât un desert rapid cu banane flambate!!!
Şi cu o lingură generoasă de frişcă cremoasă peste..., caramel care îţi încălzeşte inima şi burtica!
Şi uite aşa, avem parte de ceva exotic, în miez de toamnă!



Aveţi nevoie de:

- 2 banane
- zahăr brun
- unt
- 1 portocală
- scorţişoară
- smântână
- zahăr

Preparare:

Puneţi tigaia cu unt pe foc, să se încingă bine. Curăţaţi bananele de coajă şi tăiaţi-le în două, pe lung. Puneţi-le în tigaie în momentul în care untul e bine încins, presăraţi zahăr brun din belşug peste ele şi lăsaţi-le aproximativ 5 minute pe o parte, la foc mic. După, întoarceţi-le pe cealaltă parte, presăraţi iar zahăr brun şi adăugaţi sucul de la jumătate de portocală. Mai lăsaţile încă 5 minute (în total 15 min).
Între timp, preparaţi frişca, pe care o bateţi cu zahăr şi scorţişoară după gust.
După 15 minute, aruncaţi neglijent bananele în farfurie, adăugaţi frişca, apoi caramelul din tigaie şi coajă rasă de portocale.
Serviţi cât încă este cald!


Caramelul ăla e delicios! Nu contează câte calorii are! Mâine e sâmbătă, aveţi timp să faceţi mişcare prin parcuri, păduri, etc.


Şi la urma urmei avem nevoie să mai preparăm din când în când şi ceva mai excentrico-exotic, aşa că e ocazia perfectă!


Sunt sigură că merg de minune şi cu îngheţată de vanilie...
Aaa şi ce e mai minunat! După ce veţi prepara desertul aceasta, casa vă va mirosi mi-nu-nat! Dacă vecinii nu sunt răciţi şi au năsucurile funcţionale, cu siguranţă vor veni la uşă să vă ceară reţeta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu