joi, 8 noiembrie 2012

Gutui coapte, umplute cu merişoare

După cum bine ştiţi, astăzi a fost mare sărbătoare, mare! Aşa că Mihaelelor, Gabrielelor, Mihai şi Gabrieli, LA MULŢI ANI!!!
La mulţi ani şi mie!
Şi pentru că a fost o zi atât de frumoasă, am ales să o îndulcesc, pe lângă bombonele de ciocolată şi alte bunătăţi, mi-am zis să o termin cu un dulce de sezon!!! Gutui umplute cu merişoare confiate, asezonate cu miericică cu afine roşii, nucă de cocos confiată şi câţiva stropi de sirop de arţar.
O feerie!


Aveţi nevoie de:

- gutuii
- unt
- zahăr brun
- merişoare confiate (sau orice alt fruct care vă place)
- miere de albine cu afine roşii
- bucăţele de cocos confiat
- sirop de arţar

Preparare:

Spălaţi gutuile, tăiaţi-le în jumătate, scoateţi căsuţa cu sâmburi. Aşezaţi gutuile astfel tăiate în tava de aragaz, în care aţi pus în prealabil hărtie de copt. Locul în care înainte a fost căsuţa cu sâmburi îl umpleţi cu o bucăţică mică de unt, puţin zahăr brun, merişoare confiate şi iar puţin zahăr brun.
Puneţi gutuile astfel umplute în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 de minute.
După ce le-aţi scos, le asezonaţi cu miere cu afine roşii, bucăţele mici de cocos confiat şi câteva picături de sirop de arţar.
Şi savuraţi, plini de fericire, aromele toamnei!


Mie una mi-a plăcut mult combinaţia aceasta de arome, mai ales că iubesc merişoarele, oricum ar fi ele... confiate, proaspete... suc!


Ce spuneţi, merită, nu, să ne răsfăţăm cu un desert aşa aromat şi atât de simplu de făcut! Profităm de roadele toamnei, dar ne tratăm regeşte şi burtica!


Un desert clasic, însă cu puţine noanţe moderne... un gust desăvârşit şi o zi de sărbătoare cât se poate de frumoasă!
Până la urmă, toamna nu este chiar atât de rea...


Să aveţi poftă!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu