luni, 20 august 2012

Tiramisu

Acum vreo câteva săptămâni bune, făcând o mică excursie la piaţă, am achiziţionat şi câteva mure. Şi pentru că orice fruct e mai bine să îl mănânci crud şi pentru că aveam suficiente mure ne-am decis să facem un tiramisu! Fiind încă foarte cald pe atunci era reţeta potrivită pentru că nu trebuie coaptă. Şi printre altele, e şi unul din deserturile mele preferate, pe care din păcate nu prea l-am mai făcut de mult. Şi am zis, împreună cu al meu consilier (mama) să ne punem pe treabă. Şi cam asta a ieşit... (scroll down for Enghlish Recipe)


Aveţi nevoie de:

- 4 ouă separate
- 7 linguri de zahăr
- 500 g mascarpone
- 100 g frişcă
- pişcoturi
- cafea tare
- mure pentru ornat

Preparare:

Întăi de toate preparaţi cafeaua şi lasaţi-o la răcit, pentru că veţi înmuia pişcoturile în ea.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, se amestecă cu mascarponele şi când capătă consistenţa unei smântâni grase, se pune la frigider.
Albuşurile se bat spumă şi se adaugă cele 100 g de frişcă. Cele două compoziţii se amestecă şi se dau la rece. Dacă vi se pare că e prea lichidă puteţi adăuga gelatină.
Când crema se mai întăreşte puteţi asambla tortul.
Într-o formă rotundă puneţi la bază pişcoturi înmuiate în cafea. Puneţi jumătate din cremă, apoi încă un strat de pişcoturi şi apoi restul de cremă. Deasupra puneţi mure, daţi la rece şi puteţi servi după 4 ore sau a doua zi (de preferat a 2a zi).


Când scoateţi tortul din formp, aşezaţi de jur în prejurul lui pişcoturi, puneţi o pambligă frumoasă şi impresionaţi-vă musafirii!




You will need:

- 4 eggs
- 500 g mascarpone
- 7 tablespoons of sugar
- 100 g cream
- ladyfingers
- blackberrys
- a strong coffee

Preparation:

First, you have to prepare a strong coffee and let it cool down, because you have to sink the ladyfingers in it.
Whisk the egg yolks with sugar and the mascarpone chees. Put it in the fridge. 
Whisk the whites, add the crem and whisk again. Incorporate the 2 creams together and put the new mixture in the fridge. If it is too liquidate add some gelatin in it.
When the cream is firm enough you can start assemble the cake.
In a round pan put some ladyfingers at the bottom, half cream, a nother round of ladyfingers with coffee and the cream. Put the blackberrys as you see in the pictures and put the tiramisu in the fridge.
It is good to eat after 4 hours but it's much better after a day.



P.S. Eu, în frişcă şi în albuşul de ou am pus puţină scorţişoară. A dat o aromă aparte prăjiturii... dacă vreţi să încercaţi, e ok dacă vă place scorţişoara. Dacă nu, spuneţi pas!


Să aveţi spor la gătit şi poftă bună!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu