vineri, 24 august 2012

Coffee caviar

Dacă sunteţi în căutare de un mod cât mai inedit de a vă impresiona musafirii cu un desert frumos decorat, citiţi în continuare!
Vă veţi surprinde invitaţii cu cele mau gustoase "icre de cafea". Şi toţi vor crede că aţi stat de dimineaţa până tărziu în noapte în bucătărie pentru a le oferi o aşa privelişte şi un aşa gust deosebit.
For english recipe, please click here.



Aveţie nevoie de:

- 4 linguri gelatină la pliculeţ (granule)
- 3 linguri cu apă rece
- cafea fierbinte
- gheaţă
- ulei
- sare

Preparare:

Într-un castronel puneţi gelatina şi adăugaţi apa rece, pentru a hidrata gelatina. În acest timp faceţi o cafea tare şi adăugaţi zahăr după gust. Nu vă trebuie mai mult de o ceşcuţă de cafea. Turnaţi cafeaua fierbinte peste gelatină şi amestecaţi bine, până când gelatina se dizolvă şi nu rămân brobonele. Acţiunea aceasta poate dura câteva minute.
După ce aţi terminat această etapă, într-un recipient puneţi apă rece, gheaţă şi un pumn zdravăn de sare. Într-un recipient mai mic turnaţi ulei, puneţi acest recipient în cel cu apă cu gheaţă şi apoi picuraţi cafea în paharul cu ulei. Puteţi folosi o pipetă sau o linguriţă pe care o înmuiaţi în cafeaua cu gelatină şi apoi picuraţi din lichid în paharul cu ulei. Eu am folosit varianta din urmă şi a funcţionat.
Rezultatul fiind...


... mai mult decât simpatic!
Ca să "culegeţi" icrele pur şi simplu le adunaţi cu o linguriţă sau le vărsaţi într-o strecurătoare.
Sunt gustoase, simpatice şi cu un puternic gust de cafea!


Puteţi să le folosiţi cu încredere la ornatul deserturilor...


... aruncate ala'ndala, sau ca o inimoară... oricum ar fi, gustos, frumos şi deosebit!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu