luni, 19 octombrie 2015

Pacheţel de C.F.R.-ist

Din seria ce să mai luăm la pachet, vă prezint un alt meniu drag mie, care poate fi folosit atât ca pachet, cât şi la o masă în familie!





Mai sus avem legume la cuptor cu ciocănele de pui fragede şi salată de sfeclă roşie.

Ingrediente ciocănele de pui:

- 4 ciocănele de pui
- sare şi piper după gust
- 50 g unt topit şi răcit
- 4 linguri muştar
- zeama de la o jumătate de lămâie      

Ingrediente legume la cuptor:

- 500 g ciuperci
- 2 morcovi
- apă (aprox. 200 ml)

Ingrediente salată de sfeclă:

- o sfeclă roşie
- zeama de la o jumătate de lămâie
- ulei
- sare după gust

Preparare ciocănele şi legume:

Mai întăi aprindem aragazul, apoi tapetăm tava de copt cu hârtie specială. Spălăm ciocănelele, apoi le punem scurse într-un castron şi adăugaţi zeama de lămâie, untul, sarea, piperul şi muştarul şi masăm bine ciocănelele.
Cât ciocânelele stau la condimentat, spălăm legumele şi le feliem. În tava deja tapetată adăugăm legumele, apoi ciocănelele şi apa. Le dăm la cuptorul încălzit, acoperite cu o foaie de copt pentru jumătate de oră. După jumătate de oră îndepărtăm foaia de copt de deasupra şi le mai lăsăm o jumătate de oră la copt.

Preparate salată de sfeclă:

Spălăm şi curăţăm sfecla. Sfecla astfel curăţată o dăm pe răzătoare, apoi o amestecăm cu ulei, sare şi zeama de lămâie. Amestecăm bine şi gata şi salata!

Se mănâncă cu multă poftă şi stare de bine!

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu