De mult îmi doream să încerc cărniţa de prepeliţă, aşa că în momentul în care s-a ivit ocazia, am decis să profit de ea şi împreună cu al meu iubit, am gătit cele mai simpatice prepeliţe la cuptor!
Ingrediente pentru 2 porţii:
- 2 prepeliţe
- sare şi piper după gust
- ulei de măsline
- măsline verzi umplute cu ardei
- mozzarela (4 buc. mici)
- 4 felii de bacon
- usturoi
- 2 rămurele de cimbru uscat
- puţin unt
Preparare:
Pornim cuptorul ca să se încingă bine.
Spălăm prepeliţele bine-bine de tot şi le zvântăm de apă între şerveţele de bucătărie, din hârtie. Ungem prepeliţele cu ulei, apoi condimentăm cu sare şi piper după gust.
Pe interiorul prepeliţei ungem cu unt, adăugăm câte un căţel de usturoi tăiat în 4, măsline verzi tăiate pe lung şi bucăţele de mozzarela.
Înfăşurăm prepeliţa în bacon şi o fixăm cu scobitori pentru a nu se desface. Acelaşi lucru îl facem şi cu picioarele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de copt punem ulei, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, 120 ml de vin alb, un morcov mic tăiat pe lung, în 4 şi câteva roşioare pentru gust.
Acoperim tava cu o altă foaie de copt şi o dăm la cuptor pentru 30 de min. După 30 de min scoatem din cuptor, înlăturăm foaia de copt şi mai lăsăm prepeliţele pentru încă 30 de min.
Noi le-am servit cu ciupercuţe umplute şi salată verde cu roşii.
Pentru un plus de aromă puteţi adăuga o crenguţă de cimbru la pieptul prepeliţei!
Poftă bună vă doresc!
cred ca de multi ani nu am mancat prepelita!
RăspundețiȘtergerePentru noi a fost prima data cand am incercat! Sunt tare gustoase, as mai manca, dar mai rarut ca'i mai dragut!
Ștergere