Astăzi avem în meniu un chec simplu, gustos, sănătos și perfect pentru prichindei! Este varianta cea mai sigură la dulciurile de pe piață, atât de pline de ingrediente mai mult sau mai puțin sânătoase și zahăr... atât de mult zahăr!
Așa că, mămici, mătuși, bunici, surori și de ce nu și tătici, suflecați-vă mânecile și la treabă cu voi!
Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri lapte
- 5 g praf de copt
- 5 linguri zahăr brun
- 3 linguri pudră de roșcove
- 2 linguri nucă măcinată
- 20 g fulgi de ciocolată (opțional)
- un praf de sare
Preparare:
Se tapetează tăvile de chec și se aprinde cuptorul.
Gălbenușurile se separă de albușuri. Se adaugă un praf de sare peste albușuri.
Gălbenușurile se freacă cu 2 linguri de zahăr, laptele, uleiul, nucile măcinate și fulgii de ciocolată.
Se bat albușurile bine, adăugându-se restul de zahăr.
Peste compoziția de gălbenuș se adaugă treptat, făina amestecată cu praful de copt și albușurile, amestecându-se încet, de sus în jos.
Se toarnă compoziția în tăvi și se dă la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.
Este un chec aromat, nu prea dulce, ce poate fi servit ca gustare, alături de un pahar de lapte sau o ceșcuță de ceai, sau poate fi foarte bine utilizat ca pachețel la școală sau grădi, pe lângă un fruct...
Spor la gătit să aveți și nu uitați ca din când în când să vă mai răsfățați prichindeii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu