miercuri, 14 ianuarie 2015

Alivancă

Astăzi vreau să vă încânt gusturile cu o alivancă dolofană, aburindă și sățioasă, numai cum în moldova mai puteți găsi!!!





Ingrediente:

- 1,5 l iaurt
- 500 g mălai
- 4-5 fire de ceapă verde
- mărar, pătrunjel și alte verdețuri, după gust
- 3 ouă
- sare după gust
- 300 g smântână pentru servit

Preparare:

Înainte de toate, aprindem cuptorul, ca să fie bine-încins pentru coacerea alivencei.
Tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt sau cu foi de varză, ștevie ori hrean.
Mălaiul cu laptele se amestecă bine, până nu mai sunt cocoloașe. Ouăle și verdeața tocată mărunt, împreună cu sarea, se încorporează și ele în amestecul de iaurt.
Alivanca se dă în cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Se servește fierbinte, cu smântână din belșug!




Eu am preferat să o las să se coacă pe câteva frunze fragede de varză. Iar produsul final, arată cam așa:




Să aveți spor la gătit și poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu