Si un mic dar dulce din partea mea, un tortulet vesel si tare gustos!
Ingrediente blat:
-
8 ouă
-
8
linguri făină
-
8
linguri zahăr
-
6 g
praf de copt
-
1
lingură mac
-
2
linguri ulei
-
esenţă
de rom
-
2
linguri smântână grasă
-
un
praf de sare
Ingrediente cremă:
-
250 g
mascarpone
-
50 g
căpşuni
-
4
linguri fulgi de cocos
-
1
linguriţă rom
-
4
linguri zahăr
Decor:
-
câteva
căpşuni
-
sirop
de căpşuni
Preparare blat:
Gălbenuşurile se
separă de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de
zahăr, uleiul, laptele şi macul. Albuşurile, împreună cu praful de sare se bat
spumă. Când spuma de albuş este aproape gata, se adaugă esenţa de rom şi restul
de zahăr, mixând în continuare până ce spuma se întăreşte. Albuşurile se adaugă
peste crema de gălbenuşuri. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă peste
albuşuri şi gălbenuşuri şi se amestecă uşor, de jos în sus, prin răsucire, cu o
lingură. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă într-o formă de copt rotundă
şi se dă la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau până ce trece testul
scobitorii.
Blatul astfel
obţinut se lasă să se răcească, iar când s-a răcit se taie pe orizontal în 3.
Preparare cremă:
Peste crema de
mascarpone se adaugă zahărul, romul, cocosul şi bucăţele mici de căpşuni. Totul
se amestecă bine, până ce crema de mascarpone capătă o culoare rozalie.
Asamblare:
Bucăţile de blat
(doar 2 dintre ele) se însiropează cu sirop de căpune. Crema se împarte în 2
părţi egale, urmând a fi umplute bucăţile de blat. Din ultima bucată de blat se
taie 8 triunghiuri mici, ce vor fi sprijinite pe 8 căpşuni mai mari. Se
decorează cu o căpşună mare în centru şi se presară cu zahăr pudră sau fulgi de
cocos.
Tortul astfel
obţinut se dă la rece pentru aproximativ 3 ore, apoi se serveşte rece.
Este ziua mea,asa ca servesc o felie de tort.Pup
RăspundețiȘtergereAtunci LA MULTI ANI noua! Sa aveti parte de sanatate, fericire, prieteni dragi si iubire sincera! Si desigur, prajituri excelente!
Ștergere