miercuri, 1 octombrie 2014

Pizza la tigaie cu şuncă Schwarzwald

Dacă vă mai aduceţi aminte, pizza la tigaie am mai făcut noi şi a avut un mare succes! Dacă nu vă mai aduceţi aminte, puteţi găsi reţeta aici.

Şi pentru că pizza asta se face atât de repede, pentru că este atât de monstruos de gustoasă şi pentru că aveam o poftă nebună de ceva mai fast-foodiesh, mi-am suflecat mânecuţele şi am mai pus de o pizza la tigaie! De data asta cu şuncă Schwarzwald (printre preferatele mele).



Ingrediente blat:

- 1 ou
- 3 linguri iaurt
- 1,5 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahar
- 6 linguri faină
- un cubuleţ de unt pentru uns tigaia sau un strop de ulei
- 3 nuci tocate grosier

Topping:

- 2 linguri boabe dulci de porumb
- câteva măsline
- 4 feliuţe şuncă Schwarzwald
- 1 ardei roşu
- 2 linguri bulion pentru uns blatul + un praf de oregano uscat
- 30 g caşcaval dat pe răzătoarea mare

Prepararea:

Batem oul cu iaurtul şi uleiul, adăugăm făina amestecată cu sarea, zahărul, praful de copt şi bucăţelele de nucă.
Totul se omogenizează bine. Aluatul obţinut va fi  moale şi lipicios, aşa că nu vă speriaţi, exact aşa trebuie să iasă.
O tigaie se va unge cu untul, iar cu mânuţele o să aşezăm artistic aluatul în tigaie.
Îl înţepăm din loc în loc cu o furculiţă, punem câteva linguri de bulion amestecate cu un strop de oregano deasupra şi întidem bine.
Deasupra se presară bobiţe de porumb, fâşii de şunculiţă, măslinele, ardeiul tăiat feliuţe şi la final caşcavalul ras.
Tigaie se acoperă cu un capac, se dă la foc mediu pentru 10 minute, timp în care NU ridicaţi capacul şi gata! Cea mai bună pizza din lume se poate savura!


S-aveţi poftă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu