Ingrediente blat:
- 1 ou
- 3 linguri iaurt
- 1,5 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahar
- 7 linguri faină
- un cubuleţ de unt pentru uns tigaia
Topping:
- 1 ceapă verde
- porumb
- suc de roşii
- oregano
- jumătate ceapă
- brânză de vacă
Preparare:
Batem oul cu iaurtul şi uleiul, adăugăm făina amestecată cu sarea, zahărul şi praful de copt.
Totul se omogenizează bine. Aluatul obţinut va fi moale şi lipicios, aşa că nu vă speriaţi, exact aşa trebuie să iasă.
O tigaie se va unge cu untul, iar cu mânuţele o să aşezăm artistic aluatul în minunata tigaie.
Îl înţepăm din loc în loc cu o furculiţă, punem câteva linguri de bulion amestecate cu un strop de oregano deasupra şi întidem bine. Adăugăm ceapa tăiată feliuţe, porumbul şi deasupra brânzica de vaci rasă.
Aprindem focul, mediu, punem tigaie pe foc, acoperită cu un capac şi o lăsăm aşa, 10 minute în cap, fără a ridica, împinşi de curiozitate, capacul!
Şi gata pizza noastră.
Rapidă, gustoasă, aromată şi în orice variantă vă doriţi să creaţi topping-ul!!!!
Sper să o preparaţi şi voi, iar pentru mai multe idei, vă ofer locul de unde m-am inspirat şi eu chiar aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu