luni, 10 februarie 2014

Negresă cu nuci, ciocolată şi gem

Se apropie cu paşi grăbiţi Dragobetele şi ce poate fi mai potrivit pentru o astfel de zi decât o prăjitură gustoasă, aromată, ciocolătoasăăăăăăăă.....
O negresă parfumată, plină de savoare, m-am gândit că este ideală pentru a fi servită drept desert în seara de Dragobete... alături de cel drag!


Ingrediente:

-  1 cană gem (eu am folosit de caise)
- 1 cană lapte călduţ
- jumătate cană ulei
- 3 căni făină
- un pliculeţ de10 g de praf de copt
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- esenţă de rom sau vanilie
- 4 linguri cacaoa
- 2 linguri nes
-  o cană nuci mărunţite
- 6-7 caise confiate mărunţite
- 50 g ciocolată neagră tocată grosier
- un vârf de cuţit de sare

Preparare:

Într-un vas se amestecă gemul cu laptele călduţ până gemul pare că s-a "topit". Se adaugă apoi uleiul, zahărul vanilat, cacaoa şi nesul şi 3 gălbenuşuri. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cana cu nuci, ciocolata neagră şi caisele mărunţite, amestecându-se bine. Cantitatea de făină depinde şi de cât de gros sau subţire este gemul folosit.
Separat se bat spumă albuşurile cu sarea, cele trei linguri de zahăr şi esenţa de rom.
După ce albuşurile s-au bătut spumă se încorporează în compoziţia cu gem, se toarnă într-o formă de copt şi se dă la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute.


Deşi are o linstă lungă de ingrediente, este o prăjitură care se prepară foarte uşor! Ideală pentru a fi servită în doi, la o cină romantică!

Uşor acrişoară,cu un gust plăcut de ciocolată, va îndulci inimi!!!


Să aveţi poftă!



2 comentarii: