duminică, 2 februarie 2014

Alimente la îndemână, de ajutor pentru sănătate

Anumite alimente pe care le găsim în jurul nostru, poate ați observat și voi până acum, seamănă tare bine cu anumite organe! Mai ales cei mici sunt cei care fac glumițe privitoare la aceste asemănări, iar poate cel mai bun și des întâlnit exemplu e acela al comparației dintre miezul de nucă și creier!


Alte asemănări se mai găsesc între morcov și ochi, pere și uter, zmeură, mure, căpșune (sau căpșuni, conf. noii variante, varianta care îmi pare cretină, ca multe alte noi variante, că de, e mai ușor să îi faci pe toți să vb. ca analfabeții decât să stai să îi educi pe cei din urmă, dar asta e altă poveste) cu inima, boabele de fasole cu rinichii și cu siguranță vă mai vin și vouă în minte multe asemenea asemănări!








Uleiurile din nuci ajută buna funcționare a creierului, sprijină memoria și pe lângă toate acestea, fac părun și unghiile mai rezistente! De asemenea, sunt recomandate în salatele de morcov și măr, uleiurile lor având efect benefic, astfel zahărul din măr și morcov fiind asimilat.

Morcovii, datorită vitaminei A, sprijină vederea. E bine să îi consumăm atât cruzi, proaspeți, cât și gătiți. Putem prepara salate, sucuri, dulcețuri sau prăjituri, dar cel mai bine, putem adăuga cu încredere morcovi la mâncărurile pe care le gătim zi de zi!!!

Zmeura, murele, căpșunele, cu proprietățile lor antioxidante, ne ajută inima să funcționeze mai bine, iar gustul lor plăcut oferă o stare de bine, de relaxare. Ca să nu mai vorbim de mirosul lor înbietor!!!!!

Dar nu doar fructele și legumele sunt asemănătoare cu unele din organele noastre, ci și plantele! Unele dintre ele având ca denumire chiar organul pe care, ca să zicem așa, îl guvernează! Una dintre aceste plante este plămânărica!


Mereu la îndemâna noastră, aromate, gustoase și sănătoase, roadele naturii sunt mereu un medicament excelent, mai ales când e vorba de prevenție! Și deși am uitat de ele, tindem să le ignorăm sau să apelăm la medicamentele sintetice, natura a fost mereu un prieten de nădejde!
Fapt pentru care, cred eu că ar trebui să o respectăm mai mult, dar și să "profităm" de leacurile ei!




!!! Menționez că fotografiile de mai sus nu îmi aparțin și nu dețin niciun drept de autor asupra lor!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu