luni, 29 iulie 2013

Îngheţată de zmeură, cu miere şi mentă

E cald, tare cald prin partea asta a ţării, aşa că o îngheţată dulce-acrişoară merge de minune cu razele arzătoare ale soarelui de iulie!
Şi cum până şi o simplă îngheţată trebuie să fie sănătoasă şi gustoasă, nici aceasta nu se dezminte şi îmbină cele mai măiestoase ingrediente date de natură, într-o combinaţie nu doar răcoritoare, ci şi încântătoare!!!


Aveţi nevoie de:

- câteva frunzuliţe de mentă
- 2 sau 3 linguri miere de salcâm
- 200 g zmeură
- coaja rasă de la jumătate de lime
- 100 g iaurt
- 100 g mascarpone
- 50 g caimac
- 3 linguri rom

Preparare:

Zdrobim zmeura cu o furculiţă şi o amestecăm cu mierea şi coaja rasă de la lime şi le lăsăm acoperite pentru 30 de minute. Apoi, adăugăm frunzuliţele de mentă bine mărunţite şi turnăm peste amestecul de iaurt, mascarpone şi caimac. Amestecăm bine, iar la final adăugăm romul. Turnăm îngheţata în forme speciale sau în orice formă aveţi prin casă şi o dăm la congelator.
Pentru a evita formarea acelor de gheaţă din formele mai mari, după începerea procesului de îngheţare (aprox. 1 oră), amestecăm cu o furculiţă în îngheţată cam din oră în oră, până ce aceasta îngheţă definitiv!
Şi apoi, servim!!!


Şi ca să vă demonstrez cât de gustoasă este îngheţata aceasta, vă prezint un mic pârş, care deşi în plină joacă fiind nu a putut rezista tentaţiei roz!!!
 

Mica Mitz a dat imediat iama în îngheţată după şedinţa foto satisfăcându-şi poftele pisiceşti plină de elant!!!


Până data viitoare, s-aveţi poftă! De-ngheţată, evident!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu