marți, 11 iunie 2013

Pain Perdu

Ziua de azi vine cu încă o reţetă simplă, gustoasă şi cu siguranţă îndrăgită de cei mici! Inspirată dintr-o reţetă franţuzească, adaptată sezonului drăgălaş de afară şi plină de arome! Şi printre altele, este şi cea de a treia (şi ultima) reţetă cu care am ales să particip la concursul organizat de Pasiune pentru bucatarie şi Naturelo.


Aveţi nevoie de:

- 1 ou
- unt (cât o lingură)
- lapte (o căniţă mică)
- pâine
- fructe proaspete (eu am folosit vişine şi căpşune)
- fulgi de migdale
- zahăr
- scorţişoară
- sirop de arţar sau miere de albine
- forme de tăiat fursecurile

Preparare:

Oul se sparge într-o farfurie adâncă, se bate cu zahăr şi scorţişoară după gust, apoi se adaugă lapte. Decupăm câteva felii de pâine în formele dorite şi le înmuiem în amestecul de ou şi lapte. Pe una din forme aşezăm bucăţele de fructe tăiate, acoperim cu cealaltă formă, le fixăm cu scobitori şi punem la prăjit în untul încins. Lăsăm să se rumenească bine pe ambele părţi, apoi le scoatem pe o farfurie şi ornăm cu fulgi de migdale şi sirop de arţar. Se poate servi şi cu ingheţată, cu sos de ciocolată, sau cu fructe proaspete... posibilităţi sunt multe, ţin doar de gust şi creativitate!


Mitzu şi eu garantăm pentru gustul deosebit al acestei reţete! Ca să nu mai vorbim de cât de drăgălaş e, aşa, floricică şi inimioare... cei mici nu au cum să îi reziste!!!


Să aveţi poftă! Şi eu să am spor... la învăţat (că la bucătărit din câte se pare am destul)!

2 comentarii:

  1. Sunt o bunatate!Unul din deserturile copilariei!
    Te pup!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine stie cunoaste! Nimic nu se compara cu simplitatea si bunatatea deserturilor de alta data!!! Pacat ca multa lume a uitat ce inseamna bucuria de a gati si se avanta cu mare elan numai in rafturile supermarketurilor! Cum la fel de pacat e faptul ca prichindeii de azi nu mai cunosc bucuria deserturilor simple... o branzica de vaci cu fructe, un mar ras... bun, sanatos si gustos! Acum stiu doar de chipsuri si alte mici bunatati nocive...

      Ștergere