duminică, 23 iunie 2013

Faguri cu zmeură şi sirop de arţar

Tot mă lăudam că începe să se coacă zmeura şi că urmează reţete interesante cu acest fruct gustos, parfumat şi drăgălaş.... Reţete noi pe acest an, dar, desigur, puteţi încerca şi reţetele de anul trecut:

1. tartă cu zmeură şi cremă
2. spumă răcoritoare cu zmeură
3. cheesecake cu zmeură

Acum vedetele acestei postări sunt fagurii cu zmeură proaspătă şi sirop de arţar. Primele zmeurici pe anul acesta au fost savurate simple, proaspăt culese, la faţa locului, dar următoarea tranşă a fost utilizată pentru o cauză nobilă:



Ingrediente:

- 200 g unt
- 70 g zahăr, de preferat brun
- semincioarele de la jumătate de păstaie de vanilie sau un pacheţel de zahăr vanilat
- 3 ouă
- 150 g făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 75 g nuci tocate grosier sau fulgi de migdale, sau o combinaţie de nuci, alune şi migdale
- zmeură
- sirop de arţar

Preparare:

 Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul şi seminţele de vanilie. Se adaugă ouăle, apoi făina amestecată cu praful de copt. La final se adaugă nucile şi se amestecă iar bine.
Se pune o lingură plină în aparatul de făcut faguri, aparat deja bine încins şi în funcţie de setările fiecărui aparat în parte se aşteaptă să se coacă aceste delicioşenii!!!


Servire:

Presăraţi zmeură şi sirop de arţar peste fagure şi savuraţi plini de încântare cel mai bun desert! Şi dacă aveţi lângă şi o cană mare de lapte sau cafea cu lapte, micul-dejun este complet!


Dacă aveţi aparat de făcut faguri eu zic că e momentul să îl puneţi la treabă! Se anunţă câteva zile răcoroase, aşa că avem liber la prăjiturit cu toţii!!
Vă doresc mult spor, poftă bună şi prăjitureală plăcută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu