miercuri, 19 iunie 2013

Clătite pufoase cu cireşe şi vişine

Nu ştiu câte sau câţi dintre voi mai au chef de bucătărit pe vremea asta, însă în caz că vă încumetaţi, avem o reţetă bunuţă tare de clătite pufoase, numai bune pentru micul-dejun! Pufoase, aromate, dulci-acrişoare, încărcate cu cireşe şi vişine... un deliciu! Vor fi devorate imediat, de la mic la mare! Chiar şi pisicile iubesc clătitele astea... avem şi dovada! Mitz cel mic abia dacă se putea abţine în timpul şedinţelor foto să nu ţopăie pe masă şi să înşface o clătită!

Cred că e lesne de observat hoţomanul...

Ingrediente:

- 150 g unt
- 2 ouă
- 350 ml caimac
- 450-500 g făină
- 400 g cireşe şi vişine proaspete, curăţate de sâmburi şi rupte în jumătate
- 1 pacheţel praf de copt
- 3-4 linguri zahăr
- esenţă de rom
- un vârf de cuţit de sare

Preparare:

Topim untul, de preferat la cuptorul cu microunde, căci treaba merge mult mai repede aşa. Lăsăm să ajungă untul la temperatura camerei, apoi adăugăm ouăle şi amestecăm bine. Turnăm apoi caimacul şi amestecăm cu un tel sau cu o furculiţă. Următorul pas constă în adăugarea esenţei, sării şi a făinii amestecate cu praf de copt. Amestecăm bine, iar la final răsturnăm şi fructele în compoziţie (putem pune şi 2-3 linguri din zeama pe care au lăsat-o, dar dacă e prea multă nu o folosim pe toată).
Compoziţia astfel obţinută o prăjim ca pe cea de clătite. Într-o tava de ceramică sau teflon punem cam 1-2 linguri de compoziţie pe care o prăjim 2-3 minute pe o parte, până începe să facă nişte bule, apoi încă 2-3 minute pe cealaltă parte.
În aceste tigăi nu este necesar să utilizăm prea mult ulei, ajunge să îmbibăm un şerveţel şi să ungem tigaia din când în când cu el.


Se pot servi calde, cu sirop de arţar sau miere de salcâm, sau reci, cu muuuuuuuuuultă îngheţată! Sau de ce nu, simple, alături de un frape gustos!


Indiferent cum alegeţi să le serviţi, gustul e acelaşi: de-li-cios!


Să aveţi spor şi poftă bună! Până data viitoare, cuptoare încinse şi bucate bune pe masă! Şi dacă aveţi şi voi un patruped drăgălaş şi hoţoman, care se dă în vânt după un desert anume, nu mă deranjează să împărtăşim mici povestioare cu animăluţele noastre drăgălaşe la un pahar cu limonadă rece şi o clătită gustoasă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu