sâmbătă, 8 iunie 2013

Clătite cu ciocolată

Această reţetă este una simplă, nimic complicat, nimic prea elaborat, totul scurt şi la obiect, gata în doi timpi şi trei mişcări! Şi unde mai pui şi că e preferata copiilor! Cu această reţetă de clătite cu ciocolată particip la concursul organizat de Pasiune pentru bucatarie şi Naturelo, organizat cu ocazia zilei de 1 iunie!
Nu doar că este un desert rapid şi pe placul celor mici, dar este şi unul sănătos, ţinând cont de dulciurile pline de tot felul de prostioare pe care le găsim prin comerţ! Dar, ca să nu mai lungim povestea, să trecem la reţetă!!!


Aveţi nevoie de:

- 100 g ciocolată neagră sau cu lapte
- 1 lingură unt
- 1 cană lapte
- 2 ouă
- zahăr
- vanilie
- 1 cană făină
- lapte sau apă minerală
 

Preparare:

Topim ciocolata împreună cu o lingură de unt în cana de lapte fiert. Separat pregătim un aluat ca pentru clătitele obişnuite, din ouă, zahăr după gust (însă nu uitaţi că şi ciocolata este dulce şi va contribui la gustul final al clătitelor), seminţe de la o jumătate de păstaie de vanilie şi făină. Adăugaţi apoi sosul de ciocolată (răcit) şi amestecaţi. După ce s-a format această compoziţie, adăugaţi lapte sau apă minerală cât să se obţină o compoziţie ca de clătite. Compoziţia nu trebuie să fie nici prea lichidă, dar nici prea solidă! Să fie ca o smântânică fără un conţinut prea mare de grăsime, să zice. Turnaţi apoi într-o tigaie bine încinsă şi unsă cu un şerveţel înmuiat în ulei un polonic mic din compoziţia de clătite cu ciocolată. Clătitele se rumenesc bine pe ambele părţi, ca şi cele normale!

Umplutură:

- frişcă sau îngheţată, în funcţie de preferinţe sau de sezon
- fructe proaspete

Dacă umpleţi clătitele cu frişcă o puteţi amesteca cu un strop de scorţişoară pentru un plus de aromă.


Modalitate de servire:

Într-o margine a clătitei puneţi frişcă şi feliuţe de căpşune, apoi acoperiţi dând clătita în două. Mai puneţi un strat de frişcă şi fructe şi acoperiţi iar. Puteţi orna cu sos de ciocolată, sirop de arţar, sau ca în imaginile de aici. Imaginaţie să fie!



Să aveţi poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu