luni, 22 aprilie 2013

Chec marmorat

Deşi de azi într-o săptămână am un termen limită... nu prea plăcut şi abia anunţat şi mă simt ca într-o corporaţie americănească sau ca pe o plantaţie cu sclavi, sclavul fiind eu, nu o să mă apuc ca o habotnică să lucrez pentru dolenaţele agăţate de norişori ale altora! Aşa că, m-am răzvrătit şi am întors bucătăria cu susul în jos şi am făcut tot soiul de alte activităţi adiacente! Oricum ar fi, mă simt oricum altfel, numai ca la facultate nu!
Însă lăsând plângerile mele, vă prezint checul meu marmorat! Primul meu astfel de chec!



Aveţi nevoie de:

- 6 ouă
- 1 ceşcuţă ulei
- 3/4 cană cu lapte
- 7-8 linguri de zahăr
- 8-10 linguri de făină
- esenţă de rom
- un strop de scorţişoară
- un vărf de cuţit de sare
- o lingură de cacaoa
- un vărf de cuţit de coajă de portocală sau lămâie
- o linguriţă praf de copt

Preparare:

Puneţi hârtie de copt într-o tavă de chec. Aprindeţi cuptorul. Separaţi gălbenuşul de albuş. E indicat să puneţi albuşul într-un recipient curat şi de metal.
Frecaţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, ulei şi puţină scorţişoară. Adăugaţi laptele şi 4 linguri de făină şi frecaţi iar.
Separat bateţi albuşurile cu un vărf de cuţit de sare. Adăugaţi apoi restul de zahăr, scorţişoară, esenţă de rom, coajă de portocală sau lămâie.
Albuşul se amestecă cu gălbenuşurile frecate, apoi se adaugă restul de făină şi praful de copt.
Din această compoziţie se pun într-un castronel câteva linguri, care se vor amesteca cu cacaoa dată prin sită.
Puneţi din compoziţia albă jumătate în tava de chec, apoi turnaţi jumătate din cea cu cacaoa şi desenaţi diverse forme cu o lingură. Apoi turnaţi iar compoziţie simplă şi deasupra restu de compoziţie cu cacaoa.
Daţi la cuptor, pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când trece testul scobitorii.


Un chec care merge foarte bine cu un pahar mare de lapte rece, sau cu o cafea aburindă...
Pentru primul meu chec marmorat cred ca e suficient de arătos şi gustos!
Aşa că eu vă doresc poftă bună şi spor la gătit!
 




2 comentarii: