joi, 1 noiembrie 2012

Lapte din ovăz şi suc de struguri

În seara asta vin cu o reţetă ceva mai specială, sau mai bine-zis, inedită. Însă foarte gustoasă şi de mare efect!
E reţeta ideală în caz că vreţi să faceţi ceva deosebit, însă şi bun la gust, pentru nişte musafiri sau prieteni pe care vreţi să îi surprindeţi într-un mod plăcut! Şi pentru că încă se mai găsesc struguri pe piaţă şi pentru că aţi mai păstrat cu siguranţă câteva lădiţe în urma culesului (pentru iarnă), puteţi foarte uşor să treceţi la fapte.


Aveţi nevoie de:

- fulgi de ovăz
- apă plată, sau apă de izvor cum i se mai spune
- struguri albi sau negri sau amestec
- miere de albine

Preparare:

Într-un bol puneţi 3-4 pumni de fulgi de ovăz, acoperiţi cu apă şi lăsaţi totul o noapte la macerat. A doua zi, scurgeţi apa dacă a mai rămas în bol şi fulgii de ovăz îi puneţi în blender şi mixaţi bine. Laptele sau pasta astfel obţinută o puneţi într-un recipient la păstrare. Apoi, în blenderul spălat şi curăţat, puneţi 200-300 g de struguri si mixaţi bine-bine. Apoi strecuraţi totul printr-o sită, pentru a separa sucul de sâmburi şi coji. Umpleţi mai mult de jumătate de pahar cu suc de struguri, adăugaţi miere după gust, amestecaţi bine, pentru a se topi mierea, apoi adăugaţi laptele de ovăz până se umple tot paharul. Atenţie însă, puneţi laptele uşor, turnând doar dintr-un colţ dacă se poate spune aşa, a paharului, pentru a se face o stratifiere frumoasă. Dacă vă este prea cald, adăugaţi câteva cuburi de gheaţă.


Paharul meu e atât de generos umplut cu gheaţă, pentru că mi-am preparat această băutură minunată când încă mai era cald pe afară... acum însă, cu mâna pe inimă vă spun că nu i-aş mai pune nici măcar un cubuleţ de gheaţă! E umezeală şi frig... numai gândul la gheaţă şi lucruri reci mă face să am frisoane! Şi gândul la viscolul iernii îmi face părul măciucă, dar nah, inevitabil o să vină şi ălă... dar e perioada perfectă pentru vinul roşu, fiert şi frumos parfumat!


Şi acum câteva ponturi, ca să le zic aşa...
1. puteţi prepara lapte de acest fel nu doar din ovăz, merge la fel de bine şi din alte cereale sau chiar şi cocos
2. nu e obligatoriu să folosiţi suc de struguri, merge orice alt fel de fruct
3. e important ca mai întăi să puneţi în pahar sucul de fructe şi apoi laptele
4. laptele trebuie turnat uşor, dintr-o singură parte, pe marginea paharului, pentru un model frumos
5. să nu vă fie frică să experimentaţi, să fiţi inovativi şi cât se poate de creativi


E o băutură cu un gust cu adevărat fermecător, perfectă pentru orice moment al zilei, foarte sănătoasă, cu care veţi impresiona cu siguranţă!
O combinaţie originală şi plină de savoare în acelaşi timp!
Încercaţi, clar nu veţi regreta! Însă vă avertizez, crează dependenţă!!!
P.S. Din cantităţile date de mine iese ceva mai mult de jumătate de litru de elixir din ăsta magic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu