A doua tartă prezentă la picnicul din acest sfârşit de săptămână a fost cea cu struguri şi umplutură de brânză proaspătă de vaci! Un deliciu! Cu toate că necesită destul de mult timp pentru că pentru a obţine stratul gustos, fabulos şi cât se poate de delicios de jeleu de struguri trebuie să decojoţi aproximativ 400 de grame de struguri... Muncă migăloasă, dar vă asigur că merită efortul!
Pentru blat aveţi nevoie de:
- 200 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 100 g unt
- 80 g zahăr
- 1 ou
Pentru umplutura de brânză aveţi nevoie de:
- 500 g brânză proaspătă de vaci
- 70 g zahăr
- 2 linguri miere de albine
- coajă rasă de lămâie şi portocală (cantitatea- în funcţie de gust)
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- 5 linguri de smântână
Pentru jeleul de struguri aveţi nevoie de:
- 400 g struguri albi sau negri
- 3 pliculeţe de gelatină
- 100 ml apă
- 50 g zahăr
- 50 ml vin (dacă aţi folosit struguri albi, puneţi vin alb, dacă aţi ales struguri roşii, folosiţi un vin roşu)
Preparare:
Puneţi toate ingredientele pentru blat într-un castron, iar untul trebuie să fie tăiat cubuleţe şi rece! Amestecaţi bine, apoi băgaţi aluatul la rece pentru aproximativ 2-3 ore.
Scoateţi aluatul, întindeţi-l, aşezaţi-l în tava de tartă, perforaţi-l din loc în loc cu o furculiţă, apoi adăugaţi crema de brânză. Pentru a obţine această cremă tot ce trebuie să faceţi este să amestecaţi într-un castron ingredientele necesare, apoi să turnaţi compoziţia astfel obţinută peste aluat.
Daţi la cuptorul deja încins pentru aproximativ 30-35 de minute (în funcţie de cuptorul fiecăruia).
Lăsaţi să se răcească şi apucaţi-vă de struguri. Decojiţi fiecare bobiţă, din cele 400 de grame de struguri, apoi treceţi cantitatea de struguri nud prin sită, frecând bine.
Într-o cratiţă cu fundul gros puneţi apa, zahărul, vinul şi zeama rezultată de la strugurii decojiţi şi fierbeţi. Separat puneţi gelatina la hidratat în puţină apă. După ce a fiert apa cu suc de struguri şi vin daţi după foc, lăsaţi să se răcească puţin, apoi adăugaţi gelatina.
Jeleul trebuie lăsat să se răcească, până când ajunge în punctul de a se gelifia. În acel moment îl turnaţi peste tartă, întindeţi bine cu o spatulă, daţi la frigider şi serviţi cu mare plăcere a doua zi.
Bun, reţeta originală am găsit-o aici, dar sinceră să fiu nu mi se pare tocmai corectă... Nu mi se pare prea ok să umplem tarta cu crema de brânză necoaptă... adică are ouă, făină... Oricum, am făcut reţeta cum am considerat că îmi va plăcea mie, menţinând doar câteva de la cea originală!
Gustul este de excepţie, vă spun sinceră că merită efortul de a decoji atâţia struguri. Şi pentru a merge treaba mai rapid puteţi să îi puneţi în blender şi apoi să îi treceţi prin sită. Cam tot aia e...
Spor la bucătărit şi nu ezitaţi să încercaţi tarta aceasta! E grozavă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu