joi, 2 august 2012

Iasomia

Într-o mică plimbare prin magazinele marelui meu oraş, am descoperit şi un nou amestec de ceai: iasomie şi ceai verde! Ca o iubitoare de ceai ce sunt nu m-am putut abţine şi mi-am înfăşurat mânuţele pe cutie şi nu i-am mai dat drumul până la casă.
Sinceră să fiu, nu ştiu ce anume m-a cucerit mai mult. Combinaţia extrordinară de arome, cutia frumoasă, prezentabilă, ce parcă îţi spunea "relaxează-te" sau micile poveşti despre cele două ingrediente esenţiale ale ceaiului în cauză...
Dar cum iasomia e vedeta în postul ăsta, o să vă spun ce scrie pe cutie despre ea, anume că ultima metresă a regelui Ludovic al XV-lea îndrăgea această floare şi avea grijă să poarte mereu la ea iasomie, fiind considerată un adevărat afrodisiac.
Despre ea încă se mai crede acest lucru, chiar şi acum.
Însă, un detaliu important, care poate unii nu îl ştiu... lămâiţia şi iasomia sunt unu şi acelaşi lucru... priviţi doar!





Ce se mai spune despre iasomie?!
Cum că are proprietăţi de calmare şi relaxare, de regenerare a energiei fizice, lucru de mare ajutor în perioadele de oboseală şi surmenaj fizic sau psihic.... deci e perfectă în sesiune!
Vindecă migrenele, sau o expresie întâlnită "ia cu mâna" durerile astea rele de cap.
Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, iar în combinaţia cu ceai verde ajută la slăbit!



Pe cutia cumpărată de mine, producătorii spun că ceaiul lor are acţiune vitaminizantă, reconfortantă, antioxidantă, contribuie la menţinerea echilibrului ponderal şi la eliminarea toxinelor, favorizând tranzitul intestinal şi digestia.


De asemenea, uleiurile esenţiale din flori de iasomie fac minuni pentru persoanele stresate, sau chiar şi pentru cele care nu au astfel de probleme, o "cură de aromaterapie" cu astfel de uleiuri fiind benefică tuturor şi inducând o stare de relaxare de milioane, fapt pentru care specialiştii recomandă să investim într-un asemenea produs.


Şi poate unul dintre cele mai frumoase, spectaculoase şi incredibile ceaiuri sunt acelea cu flori de iasomie. Îndrăgite de regina Maria Antoinette, au rămas şi acum un simbol al luxului, frumosului şi spectaculosului... o să înţelegeţi imediat ce vreau să spun!


Vedeţi cât de frumos este acest ceai!? Din cocoloaşele acelea mici şi uscate, se formează floarea aceea ca un nufăr, ce se desface spectaculos în contact cu apa fierbinte!
E un ceai care sigur vă va impresiona musafirii şi nu doar atât! Le va oferi relaxare, toate beneficiile iasomiei într-un pahar, dar le va aduce şi zâmbetele pe buze datorită metamorfozei acelor mici guguloaie!


Priviţi doar cât de adorabil este acest ceai! Ca să nu mai vorbim de parfum, gust şi toate beneficiile iasomiei, beneficii pe care le puteţi avea la voi în pahar sau ceaşcă, "stropite" cu câteva picături de miere şi zâmbete din belşug.
Şi pentru că înca e vară, încă e cald şi nu pare că o să se schimbe situaţia prea curând, vă propun şi o reţetă de cocktail  delicios, în componenţa căruia, desigur, avem iasomie!!!


Aveţi nevoie doar de câteva ingrediente simple:

- o cană ceai de iasomie, pe care oturnaţi în forme de gheaţă şi puneţi la congelator
- aprox o felie de pepene, tăiată cubuleţe şi curăţată de sâmburi
- un pumn de zmeură
- frunze de mentă
- miere

Preparare:

Pepenele, zmeura, menta şi mierea se pun în blender şi se amestecă. Conţinutul astfel obţinut se pune în pahare şi se adaugă cuburi de gheaţă cu gust de iasomie.
Şi serviţi!

Cu siguranţă o să vă facă să uitaţi de căldura de afară, relaxându-vă şi aducându-vă zâmbete pe buze!


Sau pur şi simplu adăugaţi puţin ceai de iasomie într-o limonadă dulce-acrişoară, plină de bucăţele de fructe, gheaţă şi mentă!





*Menţionez că fotografiile utilizate NU îmi aparţin!!!*



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu