duminică, 12 august 2012

Cafea turcească (Turkish Coffee)

Pentru o dimineaţă plină de savoare sau pentru o după-amiază cu prietenii... cafeaua aceasta este mai mult decât potrivită! (scroll down for english recipe)



Pentru 100 ml de cafea aveţi nevoie de:

- 15 g cafea măcinată
- zahăr după gust (de preferat zahăr brun)
- 100 ml apă

Preparare:

Cafeaua, zahărul şi apa se pun într-un ibiric şi se pun pe aragaz. Când se pune caimacul, se ia ibricul după foc, se pune caimacul în ceşcuţe mici, de cafea şi se dă iar ibricul pe foc, până dă în clocot. Se lasă 2-3 minute să se odihnească, apoi se toarnă cafeaua în ceşcuţe şi se serveşte. Dacă aveţi şi un fursec, e perfect!


For 100 ml you need:

- 15 g ground coffee
- brown sugar (as much as you like)
- 100 ml water

Preparation:

Put the coffe, sugar and water in a kettle and put in on the stove. When the coffee stars making cream, put it in some little cups and boil the coffee again. After the coffee has boiled, let it rest for about 2-3 min and then pour it in those little cups. Serve it till is hot. 





*Menţionez că fotografiile utilizate nu îmi aparţin!*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu