marți, 31 iulie 2012

Pepene roşu (la superlativ)

Pentru a ne face vara mai plăcută, nimic nu e mai frumos decât un pahar cu suc proaspăt, dulce-acrişor, parfumat şi răcoritor! Şi dacă îmbină calităţile pepenelui roşu cu cele ale mierii de albine, tacâmul e complet.



Pentru 2-3 pahare aveţi nevoie de:

- 2 felii de pepene
- 1 lingură miere de albine
- zeama de la o jumătate de lămâie
- zeama de la o jumătate de lămâie verde
- câteva frunzuliţe de mentă (plus 2-3 pentru ornat)
- un vârf de cuţit de scorţişoară

Preparare:

Scoateţi sâmburii şi tăiaţi cubuleţe micuţe pepenele, puneţi într-un blender cu toate celelalte ingrediente şi amestecaţi bine-bine. Turnaţi sucul în pahar şi savuraţi cu nişte cuburi de gheaţă sau dacă aveţi răbdare, după ce a stat câteva ore la frigider.



Răcoros, hrănitor, gustos şi plin de vitamine şi lichide atât de benefice pentru organism în sezonul acesta.


Până una-alta, lăsaţi-vă îmbătaţi de parfumul mentei şi dulceaţa pepenelui....



...profitând de minunăţiile pe care ni le oferă vara!!!

Să aveţi poftă şi spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu