duminică, 8 iulie 2012

Pandişpan cu mac

Las introducerile pe altă dată şi acum vă prezint cu mare drag o prăjitură uşor de făcut şi foarte foarte gustoasă.

Aveţi nevoie de:

- 5 ouă
- 5 linguri de făină
- 5 linguri de zahăr
- esenţă de vanilie
- 5 linguri de ulei
- 3 linguri de mac
- zahăr pudră
- un praf de sare
- un pliculeţ praf de copt
- forme de tăiat prăjiturile

Preparare:

Albuşurile şi gălbenuşurile se separă. Albuşurile se bat cu sarea şi jumătate din cantitatea de zahăr. Gălbenuşurile se bat şi ele cu cealaltă cantitate de zahăr. Făina se amestecă cu praful de copt şi macul şi se toarnă peste albuşurile bătute bine. Gălbenuşurile, albuşurile. esenţa de vanilie şi uleiul se amestecă şi ele până se încorporează totul bine.
Într-o tavă deja tapetată se varsă compoziţia şi se dă la cuptorul preîncălzit.
Se lasă la copt până trece testul scobitorii, se lasă la răcit şi apoi se taie în diferite feluri cu ajutorul formelor pentru tăiat prăjituri.
Se presarp zahăr pudră deasupra şi se serveşte cu lapte rece!


Poftă bună!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu