Nu m-am putut abţine să nu scriu numele desertului în franceză! Pur şi simplu arată, miroase şi are un gust prea franţuzesc ca să îi scriu numele în română... aşa că am ales varianta mai împopoţonată.
Şi asta pentru că desertul acesta e banal de simplu, însă are ceva deosebit, sofisticat, îl are pe vino'n coace!
*La recette en français est à la base de la page*
Pentru un pahar aveţi nevoie de:
- o câniţă de afine
- un pumn de agrişe
- o lingură sau două de zahăr brun (depinde dacă vă place sau nu dulce)
- 2-3 linguri de zeamă de lămâie
- un vârf de linguriţă de scorţişoară
- un pahar cu lapte
Preparare:
Puneţi toate ingredientele in blender, mixaţi, turnaţi într-un pahar, adăugaţi 2-3 cuburi de gheaţă dacă vreţi şi savuraţi!
Vă daţi seama cât de bine ar merge cu băutura asta un croissant cu unt, miere şi fulgi de migdale?!
Un mic-dejun mai gustos decât acesta nu cred să existe! Mai ales dacă croissantul ar fi proaspăt scos din cuptor, aburind...împrăştiind în jur aroma de unt şi migdale şi strălucind ca un soare datorită mierii care îl îmbracă!?!
Înfruptaţi-vă... lăsaţi-vă dinţişorii să sfăşie aluatul ăsta pufos şi papilele gustative să se scalde în cele mai sublime arome!
Şi luaţi şi o gură de lait aux bleuets ca să începeţi dimineaţa cum nu se poate mai bine! Vitaminizaţi, desfătaţi de arome divine şi plini de energie şi voie bună de la un aşa festin demn de "Le Roi Soleil"!
Urmează partea a doua, aceeaşi reţetă, dar într-o franceză rudimentară....
Pour la recette:
- 50 g bleuets
- 20 g groseilles à maquereau
- 10-20 g de sucre brun
- 1-2 cuillère du jus de citron
- un peu de cannelle
- 100 ml lait
Préparation:
Mettre les ingrédients dans un blender et melanger. Le jus se mettre dans un verre avec des glace et nous savourer le jus!
*Din păcate, pozele cu croissantele şi cele care reprezintă desene NU îmi aparţin!!!*
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu