miercuri, 13 iunie 2012

Cornuri pentru micul dejun

Cu tam-tam, surle şi trâmbiţe vă prezint nişte cornuri delicioase, perfecte pentru micul-dejun ori gustarea dintre mese!


Pentru aluat aveţi nevoie de:

- 500 g de făină
- un pliculeţ drojdie uscată
- 2 ouă
- sare
- 250-300 ml lapte
- 5 linguri de ulei

Pentru umplutură aveţi nevoie de:

- un borcan mic de ciuperci
- 100 g muşchiuleţ de porc (sau piept de pui)
- 250-300 g de urdă (sau de caşcaval)
- ceapă, pătrunjel
- sare şi piper

Pentru decor:

- un gălbenuş de ou
- mac

Prepareare:

Făina se pune într-un castron mare, împreună cu drojdia şi se lasă să stea liniştită pentru 15 minute. După acest interval, se face o mică gaură în mijlocul făinii şi se pun ouăle. Se amestecă, să se încoropreze, apoi se adaugă sare (după gust), uleiul şi laptele călduţ. Nu tot de o dată, pentru că trebuie să controlăm consistenţa aluatului. Se frământă bine bine, apoi se lasă la crescut cât facem noi umplutura.

Pentru umplutură călim bine ciupercile şi cărniţa într-o tigaie, împreună cu ceapa tocată mărunt şi condimentele. După ce s-au călit bine, adăugăm pătrunjelul şi urda şi amestecăm, ca să se încorporeze toate ingredientele.

Următorul pas e să rupem din aluat câteva bucăţi, să le întindem cu sucitorul, cât să se formeze niste bucăţi rotunde de aluat şi suficient de subţirele. Le tăiem făşii cu un cuţit cam de pe la mijloc, punem o lingură de umplutură (sau 2) şi rulăm.

Ar trebui să obţineţi cam 14 cornuri, însă depinde şi de cât de mari le faceţi.
Se aşează frumos într-o tavă în care am pus hărtie de copt, se ung cu gălbenuş, se presară mac şi se dau la cuptorul încins, pentru aproximativ 20 de minute.



Sunt delicioase servite cu o cană de lapte proaspăt şi rece! Şi ţin şi de foame... Oricum, spor la gătit, dacă vă încumetaţi să daţi drumul la cuptor pe căldurile astea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu