duminică, 4 decembrie 2011

Eating time

Pentru că nu am mai postat de ceva vreme o reţetă, m-am gândit că a sosit timpul să o fac! Aşa că în postul de azi, vă fac cunoştinţă cu domnul şniţel, doamna ciupercuţă umplită şi domnişorii cartofi copţi!






Buuuuuun.... de ce aveţi nevoie...

- ciupercuţe (câte vreţi voi, depinde în primu rând de câte puteţi să mâncaţi)
- cartofi
- 1 morcov mare
- 1 măr
- caşcaval
- puţin unt
-sare
-piper
-hârtie de copt
- un căţel de usturoi

Puneţi hârtia de copt în tavă, o ungeţi cu unt şi aşezaţi pălăriile ciupercuţelor în rând, una după alta, după ce au fost curăţate şi le-a fost tăiat picioruşul. În fiecare pălărioară se pune sare, piper şi puţin unt. Picioruşele nu se aruncă, ci se spală, se toacă mărunt, se amestecă cu o jumătate de morcov dat pe răzătoare, caşcaval ras, sare, piper şi dacă aveţi, codiţe de ceapă verde. Fiecare pălărioară se umple cu acestă compoziţie, iar deasupra se mai adaugă puţin unt şi caşcaval ras.













În restul de tavă rămas liber, se pun cartofii tăiaţi cubulete, impreună cu restul de morcov, tot tăiat cubuleţe, mărul, tăiat mărunt, sare şi piper. Luaţi usturoiul, nu îl curăţaţi de toată coaja, zdrobiţi-l şi adăugaţi-l peste cartofi. La final, împrăştiaţi căteva bucăţele de unt peste cartofi şi bagaţi tava în cuptorul încins. Ciupercile se vor face mai repede, aşa că atunci când sunt gata le scoateţi doar pe ele şi mai lăsaţi cartofii să se coacă.




P.S. Eu am avut şniţele deja făcute, aşa că nu o sa prezint aici reţeta pentru ele.

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu