luni, 4 aprilie 2016

Cotlet de porc în crustă de muștar, gătit în cidru

Săptămâna trecută am gătit la foc continuu, așa, cam ca la o cantină, iar spre final rămăsesem fără idei... Ne săturasem de pui, de legume, de paste... de tot! Iar salvarea a venit de la o sticlă de cidru pe care o aveam în frigider. Cum dintre noi doi doar eu beau cidru, iar o sticlă de jumătate de litru de cidru este prea mult pentru mine! Așa că am zis să o folosesc la... MÂNCARE!

Cam asta este ceea ce mi-a ieșit:


Ingrediente:

- 4 cotlete de porc
- 2 linguri oțet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- 60 g unt la temperatura camerei
- oregano, cimbru, sare și piper după gust
- 3 linguri muștar cu boabe
- 1 lingură caimac
- 1 pachet mix de legume
- 2 cartofi
- 4 căței de usturoi
- 300 ml cidru
- 100 ml suc de roșii

Preparare:

Amestecăm uleiul, oțetul, untul, condimentele și caimacul într-un bol. Carnea se spală bine și se zvântă. Punem cotletele î ntr-o pungă, turnăm peste ele amestecul de mai sus și dăm la rece pentru cel puțin o oră,

Pregătim legumele, cartofii și usturoiul. Pe ultimele două le tăiem feliuțe. Punem legumele într-o tavă, adăugăm carnea și marinata, apoi turnăm cidrul, amestecat cu aprox. 100 ml suc de roșii.

Dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră, la foc mediu.

Se servește cald, cu o salată proaspătă de primăvară, cu multe ridichi.


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu