Felul acesta de mâncare nu cere prea multe cuvinte. Gustos, cremos, sățios, potrivit pentru o primăvară capricioasă. Și excepțional servit cu o salată revigorantă!
Ingrediente:
- 4-5 cartofi
- 2 ouă
- 100 g șunculiță
- 60 g cașcaval
- puțin lapte
- sare și piper după gust
- 20 g unt
- pesmet
- ulei de măsline
Preparare:
Cartofii se spală, se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert într-o cratiță cu apă. Între timp aprindem cuptorul și tapetăm o formp de copt rotundă cu unt. Dăm cașcavalul pe răzătoare și tăiem șunculița în bucățele medii.
Când s-au fiert cartofii, îii scoatem din apă, îi scurgem și îi pisăm ca pe piure. Adăugăm peste cașcavalul, șunculița, un ou, sare. piper, 2-3 linguri de ulei de măsline și unt. Amestecăm bine până se încorporează toate ingredientele, apoi turnăm budinca de cartofi în forma de copt.
Batem oul rămas cu lapte și îl turnăm deasupra budincii. Presărăm pesmet deasupra și dăm la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Se servește caldă, cu smântână din belșug și salată proaspătă( cu multe ridichi și leurdă)!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu