vineri, 6 noiembrie 2015

Orez sălbatic cu legume

Acum câteva zile mă umflam în pene pe Reţetele Amaliei cu nişte ghebe durdulii:


Ghebe care între timp au ajuns să se transforme în tovarăşe de fierbere cu nişte orez sălbatic. Concluzia!? O căsnicie cât se poate de potrivită!



Ingrediente:

- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- 100-150 g ghebe
- 1 cană orez sălbatic
- sare şi piper după gust
- ulei
- supă de legume (dublul cantităţii de orez)
- o ceapă
- jumătate ţelină

Preparare:

Spălăm şi curăţăm legumele. Într-o oală încăpătoare punem la fiert legumele, împreună cu puţin ulei şi sare. Le lăsăm să fiarbă şi când s-au înmuiat, folosim pentru orez doar morcovii, dovlecelul şi ciupercile. Restul legumelor le păstrăm pentru o ciorbă sau le aruncăm.
Punem la călit în ulei orezul, apoi îl stingem cu supa de legume. Lăsăm la fiert orezul până scade şi cu câteva minute înainte de a închide focul, adăugăm şi legumele şi mai lăsăm să fiarbă max. 5 minute.

În caz că vă mai rămân supă ori legume, le puteţi congela pentru o următoare tură de orez.

Puteţi presăra caşcaval ras deasupra, cât mâncarea este caldă, pentru cremozitate şi un gust mai bun.

Cu o salată alături, e un fel de mâncare extraordinar de gustos! Sper să îl încercaţi şi să vă bucuraţi de gustul divin pe care îl dau ghebele acestui orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu