miercuri, 18 martie 2015

Fursecuri cu ciocolată

Iubesc fursecurile... și ador ciocolata! Așa că, o tavă plină ochi cu fursecuri cu ciocolată sunt panaceul meu universal pentru suflet!



Ingrediente:

- 2 ouă
- 250 g făină
- 4 linguri zahăr
- 170 g unt
- un praf de sare
- 60 g chipsuri de ciocolată
- 1 lingură nucă măcinată
- o jumătate păstaie de vanilie

Preparare:

Se pornește cuptorul și se tapetează o tavă de copt. Untul se topește și se lasă să se răcească.
Gălbenușurile se separă de albușuri. Albușurile se bat spumă cu prafu de sare și zahărul. Peste albușuri se adaugă gălbenușurile, untul topit dar răcit, ciocolata, semințele de vanilie, nuca și făina. Totul se amestecă bine, până se încorporează toate ingredientele. Compoziția obținută trebuie să fie nici prea tare nici prea moale, cât să poată fi strânsă cu lingurița și modelată în mână.
Cu o linguriță se ia din compoziție, începând cu marginile, bulgărași de aluat, ce se așează în tavă.
Când tava se umple, se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la foc mediu.
Mie mi-au ieșit două tăvi!


Iar mirosul din casă e DI-VIN!

Sfat: lăsați fursecurile să se odihnească până a doua zi. Deși trebuie să așteptați, sunt mult mai bune așa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu