luni, 9 februarie 2015

Fursecuri cu morcov și ovăz

Am găsit rețeta pentru aceste fursecuri pe site-ul LaLena, plus multe alte rețete extraordinare pe care sunt tare dornică să le încerc!

La rețetea originală am adus câteva completări, așa, de la mine, însă sunt sigură că și fără acestea rezultatul ar fi fost același: de excepție!

Fursecurile astea se fac atât de ușor, în cât provoacă dependență! Ca să nu mai spun cât de gustoase pot fi! Însăăăăăăăă, pe cât de ușor se prepară, pe atât de ușor dispar din tavă! Cred că e vorba de un mister la mijloc...



Ingrediente:

- 1 cană fulgi de ovăz
- 1 cană făină
- 1 cană morcov ras
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- 30 g alune măcinate
- 5 linguri de zahăr
- jumătate linguriță ghimbir pudră
- 30 ml ulei
- 50 ml lapte
- 1 ou

Preparare:

ATENȚIE: Pentru măsurarea ingredientelor se va folosi aceeași cană.
Cuptorul se aprinde, iar tava de copt se tapetează.
Într-un castron se pun toate ingredientele uscate și se amestecă. Separat se bate oul cu restul ingredientelor umede și când totul este omogenizat bine se adaugă peste ingredientele uscate. Se amestecă bine, iar apoi se formează biluțe din aluat.
Acestea se așează în tavă și se dau la copt pentru aproximativ 20 de minute, la foc mediu.
Din ingredientele de mai sus, mi-a ieșit o tavă cu fursecuri. Se așează pe un platou și se servesc reci, cu lapte, cafea ori ceai.


Spor la prăjiturit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu