Un desert uşor de
preparat, dulce-acrişor, lejer, pe care cei mici îl adoră, iar cei mari îl
iubesc (mai ales dacă este servit la o cafea aromată)!
Ingrediente:
-
5 ouă
-
5
linguri făină
-
5
linguri zahăr
-
5 g
praf de copt
-
2
linguri mac
-
1
lingură ulei
-
1
lingură smântână grasă
-
un
praf de sare
-
esenţă
de vanilie
-
zmeură,
vişine, cireşe
Preparare:
Cireşelelor şi
vişinelor le vor fi scoşi sâmburii şi se vor pune la scurs.
Albuşurile se
separă de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se
freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr, uleiul, laptele şi seminţele de
mac.
Albuşurile, cu un
praf de sare se bat spumă cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie.
Peste gălbenuşuri
se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina amestecată cu praful de copt. Cu o
lingură se amestecă totul foarte uşor, de jos în sus, până ce totul se
omogenizează.
Compoziţia astfel
obţinută se toarnă într-o tavă de copt, iar deasupra se pun vişinele, cireşele
şi zmeura.
Se dă la cuptorul
preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până ce trece testul
scobitorii.
Prăjitura se
serveşte rece, cu frişcă, îngheţată, sos de ciocolată sau sos de zmeură!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu