marți, 2 decembrie 2014

Bavareză din căpşuni




Vara se cer deserturi rapide, gustoase, uşoare şi cât mai simplu de preparat! Şi dacă se poate şi fără a utiliza prea mult aragazul... e ideal! Ca şi această bavareză rapidă şi gustoasă.




Ingrediente:

-          500 g căpşuni
-          300 ml lapte
-          100 g zahăr
-          1 pachet foi de gelatină
-          100 ml rom (dacă preparaţi bavareza doar pentru adulţi)


Preparare:

            Căpşunile se dau prin blender şi apoi prin sită. Laptele şi zahărul se pun pe foc, până ce zahărul se dizolvă. Foile de gelatină se pun la hidratat în puţină apă. După ce zahărul s-a topit, peste foile de gelatină se adaugă câteva linguri de lapte şi se amestecă până ce se topeşte gelatina. Aceasta se adaugă peste restul de lapte, apoi se toarnă peste pulpa de căpşune. Se amestecă bine şi se toarnă compoziţia într-o formă de silicon unsă cu puţin ulei (de preferat de cocos pentru că lasă un parfum plăcut).
            Se dă la frigider până a doua zi.
            Se poate servi cu frişcă, îngheţată sau cu alte fructe.
 

2 comentarii:

  1. Ador deserturile usoare cu fructe,mai ales cu capsuni parfumate !
    Delicioasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si aici este la fel! Ba chiar ne gandeam serios sa facem una pentru seara de Revelion!

      Ștergere