luni, 29 septembrie 2014

Waffe din bostan plăcintar

Ştiţi cu toţii deja: pur şi simplu iubesc desertul ăsta! Moale şi totuşi crocant, dulce şi aromat, cu un număr infinit de combinaţii, drept urmare nu te poţi sătura niciodată de el, rapid şi versatil!
Poate fi folosit ca desert, pe post de mic-dejun, ca gustare între mese... oricum ar fi, un deliciu!
De data aceasta, pentru că tot e toamnă şi pentru că ne-au mai rămas câteva bucăţele de bostan de la această plăcintă cu bostan, am zis să punem de nişte waffe delicioase, gustoase şi tomnatice!

Ingrediente pentru 4-5 waffe:

- 50 g bostan plăcintar crud, dat pe răzătoarea mică
- 30 g morcov crud, dat pe răzătoarea mică
- un praf de sare
- un praf de scorţişoară
- 1 lingură zahăr brun (sau mai multe dacă le preferaţi mai dulci)
- 70 g fulgi de ovăz
- 2 ouă
- 1 lingură cafea solubilă
- câteva bucăţele de ciocolată neagră (de preferat cu sau peste 70% cacaoa)
- 2 linguri ulei de măsline, bostan sau nuci
- 5 g praf de copt
- 1 lingură rasă făină

Preparare:

Într-un bol de bucătărie puneţi bostanul şi morcovul ras. Adăugaţi peste scorţişoara, praful de sare, cafeaua solubilă, zahărul, uleiul şi amestecaţi. Adăugaţi apoi fulgii de ovăz, făina şi praful de copt şi încorporaţi totul.
La final, presăraţi bucăţele de ciocolată peste compoziţia obţinută. Trebuie să fie asemănătoare cu cea de clătite, dar puţin mai densă.
Cu un polonic mic turnaţi compoziţie în centrul aparatului de făcut waffe (aparat ce trebuie să fie foarte bine încins înainte de a trece la copt waffele), lăsaţi capacul şi coaceţi-le în funcţie de setările aparatului.

PONT: Pentru a avea waffe gustoase, uşor crocante, este indicat să nu le aşezaţi unele peste altele când le scoateţi din aparat, ci pe fiecare separat (eventual pe un grătar de bucătărie) şi când se mai răcesc le puteţi aşeza pe o farfurie, unele peste altele.Le puteţi servi pudrate cu zahăr vanilat şi bobiţe de coacăze, cu miere de albine ori sirop de arţar sau, pentru delicioşenia întruchipată, cu cremă de ciocolată!
Merg de minune cu un pahar de lapte, o ceşcuţă aburindă de cafea ori un pahar de compot!

S-aveţi poftă şi o săptămână minunată!

Găsiţi alte reţete de waffe aici:

- waffe cu frişcă şi căpşuni
- waffe cu sirop de arţar şi zmeură
- waffe crocanteNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu