miercuri, 14 mai 2014

Ruladă colorată

Eram datoare cu reţeta asta de ceva timp, aşa că, iată că a venit, într-un sfârşit! Pe cât de greu a fost să scriu postarea aceasta, pe atât de uşor a fost de mâncat rulada!
Atât de gustoasă, în cât nu a mai rămas nicio feliuţă de pe o zi pe alta. De fapt, abia am mai apucat câteva feliuţe să le fac poze!





Ingrediente blat:

- 4 ouă
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri ulei
- 4 linguri făină
- 1 linguriţă rasă praf de copt (5 g)
- un vârf de cuţit sare
- esenţă de rom sau vanilie (sau altă esenţă în funcţie de ce preferaţi)


Ingrediente cremă:

- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 200 g unt moale
- 50 g cacaoa
- 30 ml lapte




Ingrediente glazură:

- 120 g ciocolată amăruie
- 2 linguri smântână
- zahăr colorat


Preparare blat:

Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu 2 linguri de zahăr şi uleiul. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, restul de zahăr şi esenţa. Peste gălbenuşuri se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi albuşurile. Se amestecă cu grijă, de sus în jos, până ce compoziţia se omogenizează.
Compoziţia se toarnă în tava de aragaz şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
Când este gata, se scoate din cuptor şi se rulează cu ajutorul unui prosop uşor umezit înainte.

Preparare cremă:

Într-un bol se freacă ouăle cu zahărul, apoi se diluează cu laptele şi se bat cu telul pentru aprox. 10 min., la baie de abur. Când se ia de pe foc, se adaugă imediat cacaoa cernută şi se amestecă până se omogenizează toate ingredientele.
Se lasă să să răcească până ce devin călduţă, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de unt şi se bate cu telul, doar în unt, până se încorporează în cremă în totalitate. Se procedează la fel şi pentru cealaltă jumătate de unt.

Asamblare:

Blatul se derulează uşor din prosop, fără a îl îndepărta pe cel din urmă şi se umple cu cremă. Cu ajutorul prosopului se rulează şi se dă la frigider pentru 1-2 ore.
Între timp, se topesc 120 g ciocolată amăruie, împreună cu 2 linguri de smântână. Cu aceasta se va glazura rulada, iar cu zahăr colorat se va orna. Rulada se va da iar la frigider până ce glazura se întăreşte.
Şi gata, aţi terminat!!





Spor la gătit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu