joi, 17 aprilie 2014

Nutella făcută în casă

Acum ceva timp vă prezentam o reţetă de nutella, pe care o puteţi găsi aici. Reţeta de azi, pot spune că seamănă ceva mai mult cu nutella din comerţ şi se întinde mult mai uşor pe pâine decât prima. În rest, amândouă sunt la fel de gustoase. Rămâne la latitudinea voastră pe care o preferaţi!!!





Ingrediente:

- 250 g alune de pădure
- 50 g cacaoa
- un praf de sare (un vârf de cuţit sare)
- 100 zahăr pudră (NEAPARAT ZAHĂR PUDRĂ)
- 25 g unt

Preparare:

Alunele se prăjesc cât să puteţi să înlăturaţi pieliţa de pe ele, NU mai mult de atât!!! După ce le-aţi prăjit şi curăţat, le daţi prin blender. Trebuie măcinate foarte bine, până devin ca o pastă şi încep să lase ulei. Pentru a putea să obţineţi pasta de alune este esenţial să aveţi un blender cu o viteză mare. Al meu e mediu, din această cauză şi bucăţele de alune nemărunţite (se poate vedea în poze).
Când s-au transformat într-o pastă uleioasă, adăugaţi cacaoa, untul la temperatura camerei, zahărul şi sarea (sarea se utilizează pentru a potenţa gustul cremei).
Mai pulsaţi de câteva ori şi gata nutella voastră!
Depozitaţi într-un borcan curat şi păstraţi la frigider.





La cât este de gustoasă crema asta de alune, până şi cafeaua s-a îndrăgostit de ea şi îi jură iubire!

Eu vă doresc spor la bucătărit şi poftă bună!

4 comentarii: