marți, 6 august 2013

Jeleu de zmeură

Jeleul acesta de zmeură este tare gustos şi răcoritor, iar partea bună este că poate fi preparat şi din alte fructe de pădure, cum ar fi murele, fragii, căpşunele, afinele, sau ce vă mai place vouă!
Este gata repede, are un gust dulce-acrişor fermecător şi este cât se poate de ideal în zilele atât de calde de august! La noi s-a terminat tare tare repede desertul ăsta şi parcă tot am mai fi mâncat.
Iar acum, că tot e piaţa invadată cu afine şi mure mă gândesc serios să mai fac câteva jeluri gustoase cu aceste fructe minunate!!!
Dar, cam aşa stă treaba şi cam aşa se prezintă desertul acesta incredibil!!!





Aveţi nevoie de:

- 300 ml smântână
- 100 ml caimac
- 200 ml lapte
- 250 g zmeură (sau alte fructe de pădure)
- 80 g zahăr
- 10 g gelatină

Pentru decor aveţi nevoie de:

- zmeură
- ciocolată
- sirop de trandafir sau lichior
- mentă
- frişcă
- etc.

Preparare:

Punem gelatina la hidratat într-o căniţă, cu puţină apă rece. Zmeura, zahărul, laptele, smântâna şi caimacul se pun pe foc, până ating punctul de fierbere, amestecând continuu. Piureul astfel obţinut se strecoară, apoi se amestecă cu gelatina (întăi luăm o lingură, două din piure, turnăm peste gelatină, amestecăm şi abia apoi turnăm gelatina peste piure).
Punem jeleul în pahare de diferite forme şi dăm la rece câteva ore, până se întăreşte.
Înainte de servire se ornează în funcţie de gustul, timpul, plăcerea şi imaginaţia fiecăruia!!!


Foarte gustos, foarte răcoritor şi dacă preferaţi puteţi înlocui zahărul cu miere de albine! Iar acum, la miez de noapte, stau şi îmi imaginez cât de gustos ar fi un astfel de jeleu cu mure... pun rămaşag că ar fi de inegalat!!! Mai ales dacă am alterna straturi de jeleu din lapte, cu cele din jeleu de mure.... Se vede treaba că îmi e foame!!!




Despre desertul acesta pot să vă mai spun doar că dacă nu vă deranjează semincioarele, puteţi sări pasul cu strecuratul piureului, aşa economisiţi şi timp şi puteţi să vă bucuraţi ceva mai repede de aroma, gustul şi savoarea incredibilă a acestui jeleu cât se poate de sănătos!!!




Un desert pe care îl recomand cu cea mai mare căldură şi pe care sper să îl pregătiţi pentru cei dragi în combinaţia de fructe care vă gâdilă simţurile şi vă înalţă sufletul!!!
O săptămână minunată să aveţi, plină de reuşite!!!

2 comentarii:

  1. Daaa,spune tu multe despre el ca sa mor eu de pofta langa monitor!Nici nu vreau sa ma gandesc cat de bun si parfumat este!Da'las' ca "fur" paharul si imi prind pofta!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee, asta de zmeura e un fleac pe langa cel de fragi sau afine... asa ca pastreaza-ti fortele pentru ele! Pupici si de aici!

      Ștergere