vineri, 19 iulie 2013

Prăjitură cu ciocolată albă, zmeură şi agrişe

Este o reţetă simplă, cremoasă, nu prea dulce, la care se pot folosi sute de feluri de fructe, nu doar zmeură şi agrişe! Este una dintre prăjiturile preferate ale bunicului meu, dar şi un desert numa' bun de pregătit pe timp de vară, căci nu necesită coacere!
Aşadar, să facem cunoştintă cu ciocolătoasa prăjitură a postării de azi!



Ingrediente:

- 400 g ciocolată albă
- 150 g mascarpone
- 100 g smântână grasă
- 10 g gelatină
- aprox. 300 g zmeură
- câteva boabe de agrişe

Preparare:

Mai întăi de toate se pune gelatina la hidratat într-o ceşcuţă cu apă rece. Topim ciocolata albă cu grijă, la cuptorul cu microunde sau pe focul aragazului, apoi o amestecăm cu smântâna şi mascarponele. Peste acestea adăugăm gelatina şi amestecăm bine (este de preferat ca amestecul de ciocolată şi creme să fie cald pentru a se topi gelatina). Aşezăm zmeura şi agrişele într-o formă de prăjituri şi peste turnăm crema. Dăm totul la frigider şi aşteptăm răbdători să se întărească pentru a o putea servi cu frişcă şi mentă proaspătă!
Şi voila, încă o reţetă grozavă cu zmeură aromată, rozalie şi atât de savuroasă!


Se poate servi la fel de bine cu îngheţată, sau puteţi adăuga o jumătate de păstaie de vanilie pentru un plus de aromă. Indiferent de opţiuni, de fructele pe care le utilizaţi şi de publicul pe care îl ţintiţi, rezultatul e acelaşi: o prăjitură atât de gustoasă în cât nimeni nu îi va rezista!


Până data viitoare, poftă bună vă doresc! Şi un sfârşit de săptămână cât mai frumos, însorit şi evident, DULCE!


4 comentarii: