sâmbătă, 20 aprilie 2013

Bomboane cu ciocolată şi alune

Deşi bomboanele astea au fost pregătite undeva prin iarnă, pentru masa de Revelion, consider că pot fi pregătite în orice perioadă a anului, fiind foarte uşor de făcut, dar şi foarte, foarte gustoase!
Şi din câte am observat, copii le adoră!





Aveţi nevoie de:


- 170 ml smantana grasa pentru gatit
- 200 g ciocolata (poate fi neagra sau amestec)

- o lingurita rom sau lichior
- 70 g alune tocate, nu macinate
- visine din visinata sau capsuni deshidratate
- bomboane colorate pentru decor


 Preparare:
  
Smantana se aduce la punctul de fierbere, se ia dupa foc, apoi se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana se obtine o crema fina. Adaugam romul si alunele. Acoperim si lasam sa se raceasca, aprox. 30 de min (sau mai mult) la frigider. Crema trebuie sa se ingroase nu sa se intareasca. Din compozitie formam bilute pe care le tavalim prin bomboane colorate. In unele din bilute putem pune visine sau capsuni deshidratate. Se pastreaza la frigider.

În loc de alune, se pot pune nuci, migdale, sau nuci peacan! 
Orice alegeti sa folositi, rezultatul e acelasi: genial!

2 comentarii:

  1. Ma bucur mult! Si noua ne plac foarte mult! Imediat se devoreaza cand le pregatesc! Va doresc mult spor si drag la bucatarit!

    RăspundețiȘtergere