duminică, 16 decembrie 2012

Prăjitură din bezea, cu fructe

M-am decis, inspirată de vremea de afară, să mai prepar o prăjiturică pentru a participa cu ea la Provocarea lunii decembrie, organizată pe blogul The Foodie Family! Dacă sunteţi curioşi să aflaţi despre ce e vorba, dar şi să vă delectaţi cu reţete şi articole interesante, tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi acest link şi vă puteţi delecta cu tot ceea ce reprezintă blogul The Foodie Family!
Tema lunii acesteia este bezeaua, destul de inspirat aş spune, deoarece dacă stăm să ne gândim aceasta are "consistenţa" unui fulg de nea... alb, pufos... încântător!

Pentru azi am pregătit o prăjiturică fructată-fructată, cu bezea, frişcă, vanilie şi mult drag!


Pentru blat aveţi nevoie de:

- 5 albuşuri
- un praf de sare
- 5 linguri rase zahăr pudră
- esenţă de rom sau vanilie, doar un strop

Pentru frişcă aveţi nevoie de:

- 300 ml smântână pentru frişcă
- 3 linguri zahăr
- un pliculeţ de zahăr vanilat burbon
- esenţă de vanilie (opţional)
- un pumn de fructe de pădure sau seminţe de rodie

Preparare:

Bateţi albuşurile de ou cu un strop de sare. Adăugaţi şi zahărul, pe rând şi esenţa şi bateţi până când totul se transformă într-o spuma tare, ce nu cade după paletele mixerului.
Într-o tavă de cuptor tapetată, formaţi 2 rotunduri de mărime egală şi daţi la cuptorul încins, la foc mic, plasând tava cât mai sus.
Bezeaua ar trebui coaptă aproximativ o oră, însă trebuie să avem grijă să nu se rumenească... deşi dacă face asta nu e o problemă.
O metodă de a mai coace bezeaua este cu uşa cuptorului întredeschisă...
După ce s-a copt bezeaua, o lăsaţi să se răcească în cuptor.

Între timp preparăm frişca. Batem smântâna cu zahărul, adăugăm esenţele spre final, iar când s-a întărit adăugăm fructele şi amestecăm. O dăm la frigider, pentru a se păstra în mod corespunzător.

Asamblare:

După ce bezeaua s-a răcit, punem pe un platou primul blat de bezea, îl umplem cu frişcă, punem al doilea strat de bezea, adăugăm restul de frişcă, apoi punem seminţe de rodie cât cuprinde!
Dăm la frigider pentru 2-3 ore, apoi servim!


Semincioarele de rodie, oferă cu adevărat o surpriză gustativă, deoarece, printre toate acele texturi uşoare, diafane, conferă un plus de pop-up, întregii prăjituri!
Când nimeriţi o semincioară şi face poc între dinţi, o aromă plăcută, zemoasă, vă invadează simţurile! Şi echilibrează perfect gustul dulce al prăjiturii, conferind întregului desert o tentă acrişoară!


Nu e ea cea mai aspectuasă prăjitură, însă este tare gustoasă, uşor de făcut, numa' bună pentru cum se prezintă vremea de afară!

Eu vă doresc spor la bucătărit, multă atenţie la cum escaladaţi nămeţii de afară şi la cât mai multe cumpărături pentru sărbătoarea ce se apropie cu paşi repezi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu