duminică, 25 noiembrie 2012

Tartă Quiche Lorraine

Tartele, în opinia mea, sunt gustoase sub orice fromă: ca deserturi sau ca gustări! Dulci, sărate, acrişoare... oricum decideţi să le preparaţi sunt un deliciu!
Dacă până acum am tot prezentat tarte dulci, a venit momentul şi pentru una sărată! Este de inspiraţie franceză, deci şi foarte apetisantă! Şi uşor de preparat, asta este cel mai important în secolul vitezei...


Pentru blat aveţi nevoie de:

- 200 g de făină
- 10 g sare
- puţin piper măcinat
- 1 ou
- 100 g unt de la frigider
- o linguriţă praf de copt

 Pentru umplutură aveţi nevoie de:

-  70 g sau chiar mai multe bacon
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- 60 g smântână grasă

Prepararea blatului:

Întru-un bol amestecăm făina cu praful de copt, adăugăm untul tăiat cubuleţe, oul, sarea  şi frământăm. Aluatul trebuie să fie omogen. Apoi îl învelim în folie de plastic şi îl dăm la frigider pentru aproximativ 30 de minute- o oră.

Prepararea umpluturii:

Într-o tigaie punem baconul tăiat fâşii la prăjit în ulei sau unt. Într-un castron amestecăm bine ouăle cu sarea, piperul şi smântâna. O  să adăugăm în acest amestec şi baconul prăjit, inclusiv untul şi uleiul din tigaie, însă când deja e la temperatura camerei.

Asamblare şi coacere:

După aproximativ 30 de minute, aluatul se scoate din frigider, se presară făină de suprafaţa de lucru, se întinde cu sucitorul şi se aşează în forma de tartă. Se înţeapă cu furculiţa şi apoi turnăm peste umplutura. Dacă vrem să obţinem o textură cât se poate de deosebită, putem strecura crema înainte de a o turna peste blat.
Tarta se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.


Este o delicioşenie! Eu una nu m-am putut abţine să nu înfulec câteva porţii zdravene! Şi sunt absolut sigură că alături de un pahar de vin roşu e şi mai bună!


De fapt acetea sunt singurele 2 bucăţi pe care le-am mai putut salva pentru poze! Restul tartei putem spune că s-a evaporat în 2 timpi şi 3 mişcări. Mai ceva ca roua în dimineţile de vară!
Nu puteţi să nu încercaţi tarta aceasta! E prea bună ca să nu o faceţi!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu