sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ciocolată caldă (Hot Chocolate)

Vine iarna, chiar dacă sunteţi în faza de negare, la un moment tot va trebui să recunoaşteţi! Ne bate în geam! Acum cu mici frunze uscate, în culori magnifice, cu stropi plictisiţi şi reci de ploaie, cu ultimile roade bogate, cu căpăcele zgribulite de ghinde şi cu un vânticel înţepător...
Nu, nu asta e toamna, ci iarna care ne transmite că ne pândeeşte după colţ! Sper că aveţi puloveraşe noi tricotate sau croşetate, pături colorate prospăt lucrare, mânuşi, fulare şi ghetuţe noi.... cu iarna nu glumim!
Ne face chiar să infulecăm mai mult şi să lenevim toată ziua sub pătură, citind o carte, ascultând muzică bună sau privind la televizor, cu o cană mare-mare, mai mare decât capul nostru de... ciocolată caldă, fierbinte chiar, aburindă, aromată, îmbietoare, care ne aminteşte parcă de căldura şi mireasma verii! (Scroll Down for English Recipe)



Aveţi nevoie de:

- 250 g ciocolată neagră de calitate superioară, de preferat cu 85% cacaoa
- 100- 150 g ciocolată cu lapte
- zahăr brun, pentru o aromă aparte, după gust
- scorţişoară după gust (eu am pus o linguriţă rasă)
- 3 pliculeţe de zahăr vanilat
- amidon de porumb: opţional; am folosit 6 linguri pline, la următoarea transă voi folosi 11, pentru că îmi doresc o ciocolată mai cremoasă
- 400 g cacaoa de calitate superioară

Preparare:

Puneţi ciocolatele în congelator. După câteva ore, o scoateţi şi o daţi pe răzătoare. Când se înmoaie, puneţi iar la congelator pentru 5-10 minute. Cu cât e mai rece cu atât mai uşor o veţi rade.
După ce aţi terminat acest minunat proces! Pe răzătoarea mică, evident, amestecaţi toate ingredientele într-un bol de blender şi mixaţi până se încorporează bine toate ingredientele, iar ciocolata voastră va avea un aspect fin, ca de mătase! Puneţi în cutii frumos colorate şi aşezaţi-o în dulap în aşteptarea zilelor reci de iarnă, sau, gustaţi imediat!!!


Preparaţi băutura asta grozavă cu lapte, iar pentru un plus de voie-bună, puteţi adăuga şi un moţ de frişcă deasupra şi presăraţi câteva bombonele colorate... cu siguranţă e o băutură care vă va înveseli iarna!




You will need:

- 250 g good qualite dark chocolate
- 100-150 g milk chocolate
- brown sugar and cinnamon, on your own taste
- 30 g vanilated sugar
- 6 to 11 spoons with cornstarch, it depends of how dens you want your chocolate to be
- 400 g good qualite cocoa powder 

Preparation:

Put the chocolate in the fridge for 2 or 3 hours and then grate it. Put all the ingredients into a blender's bowl and mix them well. Put the hot chocolate mixture into a nice jar and serve it!




P.S. Puteţi găsi un borcănaş mititel şi drăgălaş, să îl umpleţi cu amestecul acesta de ciocolată caldă, să îl decoraţi frumos, cu o pămblicuţă la capac şi un bileţel în formă de fulg de nea şi să îl oferiţi cadou cuiva drag, de Moş Nicolae sau de Crăciun... cu o pungă mare de bezele americane.... sau de fursecuri delicioase!

P.P.S Dacă vă place ciocolata albă mai mult, procedeul de urmat e şi mai simplu! Fierbeţi lapte, topiţi în el o cantitate serioasă de ciocolată albă, adăugaţi zahăr şi scorţişoară şi savuraţi o ciocolată de milioane!

E de un miliard de ori mai bună de cât cea din comerţ, la pliculeţe!
Încercaţi şi până una alta, spor la gătit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu