miercuri, 4 iulie 2012

Paste cu creveţi

E vară, e cald, prea cald poate... soarele ne spune să mergem la mare, să ne distrăm, aşa că pentru mâncarea de azi am optat pentru ceva în ton cu valurile mării, anume paste cu creveţi!
Bun de te lingi pe degete, nu alta!


Aveţi nevoie de:

- 500 g de paste (un pachet)
- creveţi (eu am cumpărat o pungă cu 29 de creveţi decorticaţi)
- o jumătate de ceapă
- usturoi (după gust)
- bulion picant
- jumătate de pahar de vin
- smântână
- caşcaval
- roşii pentru decor

Preparare:

Puneţi pastele la fiert în apă cu sare şi un strop de ulei. Într-o tigaie puneţi ceapa la călit, în ulei încins. După ce începe să se înmoaie, puneţi creveţii. Când aceştia încep să devină rozii, adăugaţi usturoiul tocat, vinul şi bulionul. Aşteptaţi aproximativ 3-4 minute şi adăugaţi şi 2 linguri de smântână. Mai lăsaţi la fiert pentru 4-5 minute, sau până vi se gătesc creveţii şi daţi după foc.
Scurgeţi pastele şi amestecaţi-le cu creveţii. Răzuiţi caşcaval deasupra, puneţi câteva feliuţe de roşie şi serviţi cât e cald.


Poftă bună!


2 comentarii: