joi, 26 ianuarie 2012

Tort cu ciocolată

Pentru blat aveţi nevoie de:

- 200 de grame de unt
- 150 de grame de zahăr
- 150 de grame de ciocolată neagră (merge orice fel de ciocolată)
- 150 de grame de făină
- 4 ouă
- 50 de ml de smântână
- 2 linguri de cacaoa
- esenţe

Pentru sirop aveţi nevoie de:

- 1 cană de apă (o cană ca pentru cea de ceai)
- o lingură de zahăr (sau după gust, depinde cât de dulce vă plac torturile)
- scorţisoară (1 sau 2 linguriţe, după gust)

Pentru cremă:

- depinde cu ce vreţi să îl umpleţi; eu am folosit dulceaţă de zmeură, însă puteţi folosi orice tip de dulceaţă ori să îl asortaţi cu o cremă care vă place sau una de la plic... rămâne la alegerea fiecăruia.














Mod de preparare:

Untul, moale (la temperatura camerei) se freacă împreună cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte. Ciocolata, topită la cuptorul cu microunde sau la baie de abur se adaugă peste prima compoziţie (după ce a fost lăsată să se răcească puţin, sa ajungă şi ea la temperatura camerei). După ce aţi amestecat, adăugaţi cacaoa, scorţişoara, smântăna, ouăle şi făina. (amestecaţi în compoziţie după fiecare în parte)
Se pune în tava tapetată şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Cuptorul trebuie să fie încins şi e foarte important să vă uitaţi la prăjitură după ce au trecut 10-15 minute.

Pentru însiropat trebuie doar să fierbem apa cu zahărul şi scorţişoara, puteţi adăuga şi puţină cafea dacă vă place sau chiar să înlocuiţi scorţişoara cu altceva. În bucătărie e important să fim creativi!
Siropul trebuie lăsat să se răcească, la fel şi tortul.

După ce se răceşte blatul, tăiaţi-l pe lung, cu un cuţit bine ascuţit. "Căpăcelul" îl daţi puţin de-o parte şi puneţi cremă pe blatul mai mare! ATENŢIE însă, crema o veţi aplica abia după ce aţi însiropat blatul. Reveniţi la "căpăcel" şi însiropaţi-l şi pe el. Îl aşezaţi apoi frumos la locul lui şi ori îl daţi la rece pentru câteva ore înainte de servire, ori îl ornaţi cu frişcă şi abia apoi îl puneţi în frigider.
Oricum aţi alege să procedaţi, rezultatul e la fel de gustos!


P.S. tortul meu a ieşit aşa micuţ pentru că am redus toate cantităţile la jumătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu