duminică, 18 septembrie 2011

Coşuleţe din ciocolată

Reţeta de azi e uşor de făcut, de efect, gustoasă şi sigur va stârni admiraţia celor prezenţi la masă. Şi cel mai important, poate fi adaptata în funcţie de sezon.

Pentru coşuleţele din ciocolată aveţi nevoie de:

-300 de grame de ciocolata (cu lapte, amăruie, albă, ce vă place vouă mai mult)
-forme de brioşe din hărtie
-frişcă (eu una cumpăr smântână, şi fac singură frişcă pentru că urăsc aşa zisa frişcă la "tub" care se găseşte prin comerţ, dar, după cum spuneam, depinde de gusturi şi de timpul pe care vreţi să îl investiţi...)
-fructe (căpşune, caise, mere, pere, ce vă place)

Cum procedăm...

Rupem ciocolata în bucăţele şi o punem să se topească la baie de aburi. După ce s-a topit, o lăsăm puţin să se răcească (3-4 minuţele), apoi cu o pensulă punem ciocolata în formele de brioşe. Trebuie să punem un strat destul de gros de ciocolată, pentru că atunci când vom rupe hărtia, nu vrem ca "brioşa" sau coşuleţul să se rupă.
Coşuleţele se pun în frigider să se întărească şi la momentul oportun, adică desertul, vor fi umplute cu bucăţele de fructe şi ornate cu frişcă... sau îngheţată, depinde de sezon.

E un desert tare uşor de făcut şi aspectos. Cu siguranţă o să fie apreciat de musafiri!!!







Dacă le serviţi şi cu un pahar de limonadă, suc de portocale sau ceai verde (rece, cu gheaţă), veţi avea o zi puţin mai dulce şi mai aromată!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu